Musul operasyonu için hazırlıklar tamam

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, terör örgütü IŞİD’in elindeki Musul’un kurtarılmasına yönelik operasyonun tüm hazırlıklarının yapıldığını söyledi.

Musul operasyonu için hazırlıklar tamam

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, terör örgütü IŞİD’in elindeki Musul’un kurtarılmasına yönelik operasyonun bölgesel ve Uluslar arası düzeyde tüm hazırlıklarının yapıldığını bildirdi. Barzani, ancak kentin sorunlarının sırf askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini ifade etti.

 

Barzani, Erbil’de düzenlenen IKBY Ticaret Odası 3. Kongresi’nde yaptığı konuşmasında, Musul’a yapılacak müdahalenin IKBY’ye doğrudan etkilerinin olacağını ifade ederek, “Kentin tüm sorunları askeri yöntemlerle çözülemez. DAEŞ sonrası Musul’da, kentin geleceği ve nasıl idare edileceğine ilişkin alınacak kararlarda, oradaki tüm etnik ve dini unsurların rolü olması lazım” diye konuştu.

IŞİD sonrası Musul’da söz konusu tarafların rollerininin olmaması halinde sorunların çözülmesinin mümkün olmadığını kaydeden Barzani, “Başka sorunların meydana gelmesi de ihtimaller arasında. Bu nedenle Musul’daki tüm taraflar arasında kentin nasıl idare edileceğine ilişkin bir anlaşma yapılması çok önemli” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X