Musul operasyonu Ramazan’dan sonra

Irak’ta IŞİD’in elinde bulunan Musul’u kurtarma operasyonunun Ramazan ayından sonraya kaldığı bildirildi.

Musul operasyonu Ramazan’dan sonra

Musul’da yaklaşık 2 milyon sivilin yaşadığını belirten Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi ve Musul İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, operasyondaki en büyük planın, sivillerin nasıl kurturalıcağı olduğunu söyledi. Kaplan, “Askeri plan kurmak zor oluyor. Musul’u kurtarmaya yönelik hazırlanan operasyon planları da buna göre değiştiriliyor. Dolayısıyla Musul operasyonu ramazan ayı sonrasına kaldı” dedi.

KORKU VE ENDİŞE

Musul’daki insanların ağır şartlar altında hayatını sürdürmeye çalıştığına dikkati çeken Kaplan, su ve elektriğin yok denecek kadar az olduğu Musul’da hayat şartlarının çok zor olduğunu söyledi. 

Musulluların en büyük sorunlarından birinin, yaşadıkları korku ve endişe olduğunu dile getiren Kaplan, aynı zamanda Irak’ın en büyük ilçesi olan Musul’a bağlı Telafer ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Kaplan, “Eğer Telafer kurtarılamazsa Türkmenler kendi coğrafyalarını kaybedecektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X