Musul’a askeri sevkiyat

Peşmerge güçleri Irak’ta terör örgütü IŞİD’in elindeki Musul’un Sincar ilçesini kurtarmak için bölgeye büyük bir askeri sevkiyat başlattı.

Musul’a askeri sevkiyat

Binlerce Peşmergenin, çok sayıda top, tank ve doçka gibi ağır silahlar eşliğinde Zummar’a sevkedildiği belirtilirken, yaklaşık 10 bin Yezidinin sığındığı Sincar Dağı’na da Irak ordusuna ait helikopterlerle Peşmergelerin taşındığı kaydedildi. IŞİD’le girilen çatışmalarda Musul’un Zummar ve Sinun nahiyesinde 9 köyü kurtaran Peşmergelerin, Sincar ilçesini terör örgütünün elinden geri almayı hedefliyor. Özel Peşmerge birliği Zeravani Dördüncü Ordu Komutanı Tuğgeneral Reşit Rüstem, sabahın erken saatlerinde koalisyon güçleriyle IŞİD’e yönelik başlattılan operasyonda IŞİD kontrolündeki 9 köyü ele geçirdiklerini ve çatışmalarda çok sayıda örgüt militanının öldürüldüğünü bildirdi. 

HAVADAN BOMBA YAĞDI

Öte yandan ABD ve koalisyon güçlerinin, Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerine 3 günde 67 hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü’nden yapılan açıklamada, ABD ordusuna ait savaş uçaklarının Suriye’de 15-17 Aralık’ta IŞİD militanlarını 6 kez havadan vurduğu belirtildi. Açıklamada, Irak’ta da ABD ve partner ülkelere ait savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla aynı tarihlerde 61 hava saldırısı gerçekleştirildiği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X