Musul’a operasyon hazırlığı

Özel uçakla Erbil Uluslararası Havalimanı’na inen İbadi ve beraberindekileri, IKBY Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani ve bakanlar karşıladı.

Musul’a operasyon hazırlığı

Başbakan olarak Kürt bölgesine ilk kez resmi ziyarette bulunan İbadi ve Barzani, IKBY Başbakanlık Ofisi’ndeki baş başa ve heyetler arası görüştü.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Irak merkezi hükümeti, Musul’a yönelik bir operasyonda Peşmergenin kentin kuzey ve doğu bölgesinde IŞİD’e saldırmasını ve Sünni milisleri askeri eğitimden geçirmesini istiyor. Bu çerçevede mevcut hazırlıkların hızlandırılması bekleniyor.

Barzani ve İbadi, Erbil ile Bağdat arasındaki petrol ve bütçe sorununu da ele aldı. Merkezi hükümet, Kürt yönetiminin halihazırda 480 bin varil olan petrol sevkiyatını artırmasını talep ediyor. IKBY yönetimi ise 2 Aralık 2014’te imzalanan petrol anlaşması çerçevesinde Irak’ın genel bütçesindeki payını almak istiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X