Musul’da DEAŞ operasyonunda 246 gözaltı

Irak’ın Musul kentinin tamamen kurtarıldığının ilan edilmesinin ardından kentin batı yakasında terör örgütü DEAŞ mensubu olduğundan şüphelenilen 246 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Musul’da DEAŞ operasyonunda 246 gözaltı

Irak polis teşkilatında görevli subay İyad Fetih el-Aseli, Irak güçlerinin, Musul’un batı yakasındaki Eski Kent’te, son 5 günde terör örgütü DEAŞ mensubu olduğundan şüphelenilen 246 kişiyi gözaltına aldığını belirtti. Eski kentin temizlenmeye devam ettiğini belirten Aseli, ‘Gözaltına alınan 246 kişinin bir kısmı DEAŞ’ın kentte kazdığı tünellerden çıkarıldı. Kimi açlık ve susuzluk nedeniyle teslim olmayı tercih ederken, kimisi yaralı. Aralarında üst düzey örgüt mensupları da bulunuyor. Bu kişiler hakkında titiz bir soruşturma yürütülecek’ dedi. 

Orduda görevli üsteğmen Nayif ez-Zebidi de bomba imha ekiplerinin, Eski Kent’te henüz infilak etmemiş patlayıcılar ile roketleri temizlemek için geniş çaplı bir operasyon başlattığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X