Musul’da kara operasyonu: 12 köy kurtarıldı

Musul’un DAEŞ’ten kurtarılması için başlatılan operasyonda ilk gün geride kaldı. Dün gece başlayan ve şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyonda 12 köy temizlendi. DAEŞ’in bomba yüklü araçlarla yaptığı saldırılarda 6 peşmerge hayatını kaybetti.

Musul’da kara operasyonu: 12 köy kurtarıldı

Musul’u DAEŞ’ten kurtarma operasyonunda ikinci güne girildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği operasyon pazartesi saat 01.40 sıralarında 3 koldan başlatıldı.

Hazır, Güver ve Geyyara cephelerinden eş zamanlı operasyon yürütüldü. Özellikle kuzeydoğudaki Hazır cephesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Peşmerge ve ABD’nin topçu birlikleri bölgedeki en yüksek nokta olan Zertek Dağı’ndan DAEŞ hedeflerini vurdu.

Peşmerge güçleri, cephelerde ABD yapımı insansız hava araçlarını da kullandı. Operasyonda 4 saat içerisinde 8 köy, DAEŞ’ten geri alındı.

Güneyden ilerleyen Irak ordusu da kısa sürede 6 kilometre ilerleyerek 4 köyü DAEŞ’ten aldı. Böylece, peşmerge ve Irak özel kuvvetlerinin öncü güç olarak yer aldığı kara operasyonunda şu ana kadar 12 köy DAEŞ’ten kurtarılmış oldu.

6 PEŞMERGE HAYATINI KAYBETTİ

DAEŞ de saldırılara bomba yüklü araçlarla karşılık verdi. Saldırılarda şu ana kadar 6 peşmerge hayatını kaybederken, 14 peşmerge de yaralandı. Çok sayıda DAEŞ militanının peşmerge ve Irak özel kuvvetleri tarafından öldürüldüğü belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X