Musul’da sona doğru

Irak güvenlik güçlerinin Musul’un batısında DEAŞ işgali altında kalan son bölgenin de kurtarılması için dün sabah operasyon başlattı.

Musul’da sona doğru

Musul’u Kurtarma Operasyonunun Komutanı General Abdulemir Reşid Yarallah, Irak güvenlik güçlerinin dün Musul’un DEAŞ işgali altında bulunan bölgesine birkaç koldan girdiğini açıkladı. Irak ordu güçlerinin eş-Şifa ve el-Cumuriye hastanesi çevresindeki caddelere girdiği; Irak federal polis güçlerinin ise Zencili bölgesinde DEAŞ ile çatışmalara başladığı bildirildi. 

Musul’un yüzde 95’inin Irak güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındığı,DEAŞ’ın işgali altında ise yaklaşık 4 mahallenin kaldığı belirtildi.

Dün operasyon başlatılan Musul el-Kadime (Eski Musul) bölgesinin Irak güvenlik güçleri için en zorlu bölge olacağı ifade edildi. Sokakların çok dar ve evlerin iç içe olduğu bu bölgede DEAŞ’ın sivilleri canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle operasyonların yavaş ilerlediği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X