Musul’u kurtarma operasyonu yeniden başladı

Irak ordusunun kötü hava koşulları nedeniyle ara verdiği Musul’u terör örgütü IŞİD’ten kurtarma operasyonu tekrar başladı.

Musul’u kurtarma operasyonu yeniden başladı

Irak ordusunun hava muhalefeti dolayısıyla ara verdiği Musul’u terör örgütü IŞİD’ten kurtarma operasyonuna yeniden başladığı bildirildi. Mahmur cephesindeki Irak askerleri, militanların konuşlandığı bölgeleri uzun menzilli katyuşa füzeleri ile hedef alıyor.

 

Bölgedeki Irak ordusu komutanlarından General Latif Haşim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının dün gece saldırıya geçmesiyle çatışmaların başladığını ve şu ana kadar onlarca militanın öldürüldüğünü kaydetti.

 

Örgütün güç gösterisi yaparak saldırıya geçtiğini belirten Haşim, bölgedeki son durumla ilgili şu bilgileri verdi:

 

“Irak askerleri, Mahmur cephesinin güneyindeki köyleri kontrol altına almayı başardı ve ilerleme kaydediliyor. IŞİD saldırı girişiminde bulunmasına rağmen, geri çekiliyor. Örgüt elindeki köyleri birer birer kaybediyor. Dün gece bir bölgede abluka altına alınan militanların çoğu etkisiz hale getirildi.” 

 

“Uluslararası koalisyon ve Peşmerge güçleri karadan destek görevi görüyor”

 

Iraklı komutan Haşim, “IŞİD ile girilen çatışmada ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Peşmerge güçleri karadan destek görevi görüyor. Söz konusu güçlerle dayanışmamız en yüksek seviyede.” değerlendirmesinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X