Mütareke etkinliklerinde pul koleksiyonu sergisi

Mudanya Mütarekesi’nin 95. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Tahir Paşa Konağı’nda 10 gün süreyle sergilenecek Atatürk ve Cumhuriyet temalı Pul Koleksiyonu Sergisi açıldı.

Mütareke etkinliklerinde pul koleksiyonu sergisi

ÖMER BİLİK

 

Sergide ayrıca Mudanya Belediyesi-PTT işbirliğiyle Mütareke’nin 95.yıldönümü nedeniyle bin 326 adet pul ve zarf bastırılarak ücretsiz olarak dağıtıldı. Açılışa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, 17. Dönem Amasya Milletvekili Koleksiyoner Arsan Savaş Arpacıoğlu, PTT Başmüdürü Beytullah Baybunar, Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Erkan Altuntaş, meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, ressam Cemal Akyıldız ve vatandaşlar katıldı. PTT Başmüdürü Baybunar, “Ülkemizin şanlı tarihinde önemli yer tutan Mudanya Mütarekesi’nin 95. yıldönümü Cumhuriyet Pulları tanıtım sergisini burada açmaktan ve PTT’nin katkılarından dolayı gurur duyuyoruz” dedi. 

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, “İçinde Atatürk ve Cumhuriyet teması olunca, onlar bizim vazgeçilmez, kıvanç duyduğumuz, uğruna canımızı seve seve vereceğimiz değerlerimizdir. İyi ki, eski dönem milletvekilimiz Arsan Savaş Arpacıoğlu ile buluşmuşuz ve bugün gelemese de Anayasa Mahkemesi önceki Başkanı Yekta Güngör Özden’in pul sergileriyle buluştuk. Aynı zamanda Cemal Akyıldız’ın bu sergiye armağanı gravür Atatürk koleksiyonunu burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X