Mütareke kutlamasında kardeşlik mesajları

CHP`nin Suriye`de insanların özgürce yaşamasını istediğini ifade eden Koç, bir koalisyonun parçası olarak hiçbir askerin Suriye`ye girmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Mütareke kutlamasında kardeşlik mesajları
ÖMER BİLİK
 
Mudanya Mütarekesi’nin 92. yıl coşkuyla kutlandı. Mudanya Mütareke Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Haluk Koç’un yanı sıra İsmet İnönü’nün torunu ve Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan da katıldı.
 
Kutlamalara katılan Haluk Koç basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, “CHP Suriye’de demokratik, laik bir devlet düzenini, orada yaşayan bütün insanların özgürce yaşamasını istiyor” dedi.
 
HEPSİ AKRABA
 
Sınırda yaşanan gelişmelere de değinen Koç, “Hemen yanı başında, Suruç’ta, Kobani denilen yer birbirine yakın, arası 1 kilometre yok. Arasından bir tren geçiyor. Onlar birbirleriyle akraba insanlar. Eğer bir şey olacaksa bununla sınırlı ol. Ben senin niyetini biliyorum. Senin niyetin üzüm yemek değil, Esad ile uğraşmak. Türkiye’nin, geneli ile ilgili bir koalisyonun parçası olarak hiçbir Mehmet’in Suriye’ye sokulmasına CHP olduğu sürece müsaade etmeyiz. Herkes sağ duyusunu koruyacak hep beraber kardeşçe bu ülkede yaşayacağız, demokrasimizi geliştireceğiz” şeklinde konuştu.
 
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da Son günlerde ülkemiz üzerinde oynan oyunlar ve kavgalarla bizleri karıştırmak isteyen emperyalist ülkelerin oyununa gelmeyeceğiz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde barış ve kardeşlik Duygularıyla yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X