Mütareke’nin 95. yılı kutlandı

Mudanya Mütarekesi’nin 95. yıldönümü, ilçede yapılan çeşitli etkinlikler kutlandı. Mudanya Kaymakamlığı’nın organizasyonundaki tören, Mütareke Alanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Mütareke’nin 95. yılı kutlandı

ÖMER BİLİK

 

Programa Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsiz Özlükurt, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, KKTC Kardeşşehir Belediye Başkanı İlker Edip, Mudanya Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Engin Kurular, askeri ve sivil erkan, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.    

Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, “Bir millete ancak meydan muharebesinin kazandırabileceği toprakları Türk milletine kazandıran Mudanya Mütarekesi, İsmet İnönü’nün kararlı ve dik duruşuyla kazanılmış siyasi bir zaferdir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ve dava arkadaşlarının, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere en büyük armağanı ve emanetidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran ve bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Mütareke sürecinde dik duruşu ve siyasi başarısıyla İsmet İnönü’yü, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, “Bu tarihi binada çok önemli bir anlaşma imzalanmıştır. Kurtuluş Savaşı süresinde akan kanların ardından 11 Ekim 1922’de bu binada Mudanya Mütarekesi imzalanmıştır. Vatanımızın her karışında dökülen kanlar sayesinde bu topraklar laik, demokratik, tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanı olmuş ve bu vatan böyle yaratılmıştır. Atamız’ın bize emaneti olan laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak birinci görevimizdir. Buradan tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum” diye konuştu. 

Program, şiirlerin okunması, folklor gösterileri, Mütareke Evi Müzesi’nin gezilmesi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bir botun gösterisiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X