Müthiş operasyon

Mücevher hırsızlarını yakalamak için kimi polisler çöpçü, kimileri de simitçi oldu. Ekiplerin lastiklerine ateş ederek durduğu araçtaki zanlıların gözaltına alınma anı aksiyon filmlerine taş çıkarttı.

Müthiş operasyon

9 Şubat Salı günü Nilüfer ilçesindeki bir akaryakıt istasyonun ofisine giren 3 hırsız, levye ile açtıkları çelik kasadaki 700 bin liralık altınları alıp kayıplara karışmıştı. Soruşturma başlatan polis, kamera kayıtlarını izlediğinde önce hırsızların geldiği aracın cinsini ve plakasını belirledi.

UYDUDAN TAKİP

Araç kiralık olduğu için GPS sistemi aracılığıyla takip başlatıldı. Cumartesi günü aracın Kent Meydanı yakınlarında olduğuna ilişkin sinyal alındı. Asayiş Şubesi’nin Hırsızlık Bürosu ekipleri operasyon için hemen hazırlık başlattı. Hırsızlar gözü kara olduğu için risk almamak lazımdı. Bu yüzden resmi ekiplerin dışında sivil görevliler farklı kılığa büründü. Kimi temizlik görevlisi oldu, kimi simitçi.

FİLM SAHNESİ GİBİ

Fevziçakmak Caddesi Gazcılar girişinde görülen araç durdurulmak istendi. Ancak iki hırsız, otomobili ‘dur’ ihtarında bulunan polislerin üzerine sürdü. Silahlarını çeken polisler caddenin en yoğun olduğu saatlerde otomobilin lastiklerine doğru nişan alıp art arda ateş etti.

Lastikleri patlayan araç daha fazla ilerleyemedi ve yaşanan kovalamaca sonunda E.K. (24) ve E.T. (28) kıskıvrak yakalandı. Film setini andıran o anlar, objektiflere yansırken olay yerinde bulunan kalabalık yaşananları büyük bir heyecan içinde izledi.

BÖYLE YAKALANDILAR

Önceki gün tutuklanan E.K. ve E.T.’yi polis böyle etkisiz hale getirdi. Olay yerinde toplanan kalabalık, film setini andıran o anları soluk bile almadan izledi. Polislerden birinin ise temizlik görevlisi kıyafetiyle bölgede gezdiğini görenler büyük şok yaşadı.

Polis, iki zanlının üzerlerine sürdüğü aracı lastiklerine ateş ederek durdurdu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X