Mutlu evliliğin adresi Yıldırım

Yaşamın her alanında sosyal projeler üreten Yıldırım Belediyesi, özellikle aile, kadın, genç ve çocuk olgularına büyük hassasiyet göstermeye devam ediyor.

Mutlu evliliğin adresi Yıldırım

Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği ve evlilik öncesi süreçte, çiftlerin birbirlerini iyi tanımaları ve evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmelerine yönelik bir program olan Evlilik ve Aile Okulu, çiftlerin birlikte kuracakları hayatı sağlam temellere oturtması için zemin hazırlıyor. 

Eğitimlerinin katılımcılara ücretsiz olarak verildiği kurslarda 2015-2016 eğitim döneminde 643 kursiyer derslere katıldı. ‘Mutlu Birey Mutlu Aile Mutlu Yıldırım’ sloganıyla Barış Manço Kültür Merkezi, mahalle konakları ve muhtarlıklarda verilen eğitimlerin yeni dönem kayıtları ise 1 Eylül’de başlıyor. Aile İçi İletişim, Psikolojik Danışmanlık, Evlilik ve Sağlık ile Kişisel Gelişim ve Toplumsal Cinsiyet konularında eğitimler verilen okulda evliliklerin sağlam temelli ve güçlü şekilde oluşmasına katkı sağlanıyor. Bir dönemi 4 hafta süren Evlilik ve Aile Okuluyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar ‘444 16 02′ Yıldırım Çağrı Merkezi’nden ve Barış Manço Kültür Merkezi’nden detaylı bilgiye ulaşabilirler.

 

‘AİLE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ’

 

Sosyal hayatın içerisinde aile kurumunun her zaman güçlendirilmesi gerektiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, sevgi, saygı ve merhametin öğrenildiği aile kültürüne sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek “Toplum ailede kazanılan temellerle güçlü olur. Bireyler aile içerisinde gördükleri sevgi, saygı, hoşgörü, merhamet ve bir olma duygusu ile toplumu oluşturmada önemli rol oynayacaklardır” dedi.

Sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik değişimlerin aile olgusunu zorladığına dikkat çeken Başkan Edebali, “Günümüzde boşanmaların arttığı ortamda, aile değerlerine önem veren bir Yıldırım oluşturabilmek adına hayata geçirdiğimiz Evlilik ve Aile Okulumuz, toplumsal değerlere önemli katkılar sağlıyor. Toplum olarak ayakta kalmak istiyorsak Sosyal hayatın içerisinde aile kurumu her zaman güçlendirmeliyiz” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X