Mutluluğun tavan yaptığı yaş belli oldu

Bir anket çalışmasına göre insanların kendilerini en mutlu hissettiği ortalama yaş 34. Anket katılımcıları bu cevabın gerekçesini; “hayattan zevk almaya başlayacak finansal özgürlüğe kavuşmak” olarak açıklıyor.

Mutluluğun tavan yaptığı yaş belli oldu

2 bin kişinin katıldığı anketten, “Yaş 34 olunca mutluluk tavan yapıyor” sonucu çıktı. 

İngiltere’de Yale güvenlik şirketinin 40 yaş üstü kişilerle yaptığı ankete katılanların büyük bir kısmı, 34 yaşında evlendiğini, kariyerinde istediği noktaya ulaştığını ve “hayattan zevk almaya başlayacak finansal özgürlüğe kavuştuğunu” söyledi.

Araştırmacılar, yirmili yaşlarında daha mutlu olduklarını söyleyen bazı kişilerin ise bu dönemde “Özgür ve sosyal” olduklarını söylediğini belirtti.

% 47: MUTLUYUM, % 43: MUTLULUKLAR VE ZORLUKLAR EŞİT

Katılımcıların % 47’si “Hayatlarının genel olarak mutlu geçtiğini”, % 43’ü ise “Hayatlarında mutluluklar ve zorlukların eşit olduğunu” dile getirdi.

Araştırmacılar, katılımcıların %10’unun ise “Şimdiye kadarki hayatlarının genelde mutsuz olduğunu” açıkladığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X