Mutluluğunu eşine bağlayanlar azaldı

TÜİK Yaşam Memnuniyeti Araştırması’na göre, yaşamlarında en önemli mutluluk kaynağı olarak eşlerini gösterenlerin oranı, 10 yılda yüzde 8,2’den yüzde 5’e geriledi.

Mutluluğunu eşine bağlayanlar azaldı

TÜİK Yaşam Memnuniyeti Araştırması’ndan derlenilen bilgilere göre, geçen yıl bireylerin yüzde 73,3’ü en büyük mutluluk kaynakları olarak ”tüm aile”yi gösterdi. Söz konusu oran, 2004’te yüzde 69,5 seviyesindeydi.

Eşlerini mutluluk kaynağı olarak görenlerin oranı, 2004’te yüzde 8,2 olarak gerçekleşirken, bu, geçen yıl yüzde 5’e geriledi. Araştırmaya katılanların yüzde 13,4’ü çocuklarını, yüzde 3,1’i anne ve babalarını, yüzde 1,9’u kendisini, yüzde 1,4’ü ise torunlarını mutluluklarına sebep olarak gösterdi.

Her işin başı sağlık

Son 10 yılda, sağlık, sevgi ve başarıyı, mutluluk kaynağı değerler arasında gösterenlerin oranı yükselirken, mutluluğu para ve işte arayanların oranında ise düşüş görüldü.

Mutlu olmak için öncelikle sağlıklı olmak gerektiğini düşünenlerin oranı, yüzde 67,1’den yüzde 68,8’e yükseldi. Mutluluğun parada olduğuna inananların oranı ise aynı dönemde yüzde 6,1’den yüzde 4,2’ye geriledi.

Araştırmaya katılanların yüzde 15,4’ü mutluluk için sevginin şart olduğunu belirtirken, yüzde 8,5’i başarıyı, yüzde 2,2’si ise işi mutluluk kaynağı olarak gördü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X