Müze saldırısının arkasında onlar varmış!

Tunus İçişleri Bakanı Nacim el-Garseli, Bardo Müzesi’ne yönelik saldırının arkasında Ensaru’ş-Şeria ile bağlantılı Ukbe Bin Nafi Tugayı olduğunu, zanlılardan 3’ünün hala bulunamadığını açıkladı.

Müze saldırısının arkasında onlar varmış!

Garseli, Bardo Müzesi yakınındaki askeri kışlada düzenlediği basın toplantısında, müze saldırısını Ensaru’ş-Şeria’yla bağlantılı Ukbe bin Nafi Tugayı’nın gerçekleştirdiğini belirterek, “Saldırıya karışan kişilerden oluşan terör hücresinin yüzde 80’i ortadan kaldırıldı. Saldırganlar arasında 2 Tunuslu ve 3 Libyalı vardı. İkisi güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Ancak en tehlikeli terörist Mahir Bin el-Mevlidi el-Kaidi ile Fas ve Cezayirli saldırganlar hala bulunamadı” dedi.

Saldırının sorumlularından olduğu ifade edilen Tunuslu Muhammed Emin el-Kıbeli’nin tutuklandığını dile getiren Garseli, tüm tutukluların bugün mahkemeye sevk edileceğini kaydetti.

Başkent Tunus’taki Bardo Müzesi’ne 18 Mart Çarşamba günü düzenlenen ve terör örgütü DAEŞ’in üstlendiği saldırıda, 20’si turist, biri güvenlik görevlisi, 2’si saldırgan 23 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X