‘Müzeler konuşuyor’

Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Modern ve British Council işbirliğiyle düzenlenen ‘Müzeler Konuşuyor’ programının konuğu olan Turner Contemporary Direktörü Victoria Pomery, Birleşik Krallık’ta bir müzeci olarak çalışmalarını Bursa’da müzecilerle paylaştı.

‘Müzeler konuşuyor’

Çağdaş Görsel Sanatlar Ağı Başkanı (Güney Doğu) ve İngiltere Sanat Konseyi Güney Doğu Bölge Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi de olan Pomery, Bursa’da bilgi ve deneyimlerini paylaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 

Pomery, sunumunda Doğu Kent’te turist ilgisini kaybeden bir sahil kasabası olan Margate’in kentsel dönüşümünde bir katalizör görevi üstlenen Turner Contemporary’nin rolünü işledi, mekanın tasarlanan ilk konsepti ile ilk yıllarda karşılaşılan zorlukları paylaştı.

Pomery, galerinin dizaynını ve açılışının bir başarı oluşunu, yerel halkta bir gurur kaynağı olması ve özgüven yaratmak için yaptıklarını da anlattı.

HARİKA BAŞLANGIÇ

Pomery, Bursa’daki müzeleri de değerlendirerek, “Çok kısa bir zamanım olduğundan Göç Müzesi’ni kısaca gezebildim, gördüklerimden çok etkilendim. Bursa’da göç tarihinin önemini görmüş oldum. Bu harika bir başlangıç, bu müzeyle birlikte çok güzel uygulamaların başarı göreceğinden eminim” şeklinde konuştu.

Pomery, müzelerin toplumla iletişime geçmek ve değişimin öncüsü olmaları açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, müzelerin şehirlere ekonomik katkısının da olduğuna dikkati çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X