Müzeye kanlı baskın: 21 ölü

Tunus’taki Bardo Müzesi’ne düzenlenen saldırıda ağır bilanço…

Müzeye kanlı baskın: 21 ölü

Hürriyet’in haberine göre, Tunus hükümetinin terör saldırısı olarak tanımladığı olayda 21 kişi hayatını kaybetti.

İki saldırgan, başkent Tunus’ta bulunan müzenin önünde otobüsten inen turistlere ateş açtı, daha sonra müzeye girip onlarca kişiyi rehin aldı.

 

Yapılan operasyon sonucu saldırıyı düzenleyen beş teröristten ikisi öldürüldü. 

Tunus Başbakanı Habib Essid olay sonrası yaptığı açıklamada, 17 turistin hayatını kaybettiğini duyurdu. Associated Press saldırıda bir güvenlik görevlisi ile Tunuslu bir temizlik çalışanının da öldüğünü bildirdi. 38 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Ölen turistler arasında Polonyalı, İtalyan, Alman ve İspanyol vatandaşlarının olduğu belirtildi. 

İÇERİDE 200 ZİYARETÇİ VARDI

Saldırı esnasında müzede yaklaşık 200 kadar ziyaretçi bulunuyordu. 160 kişinin arka kapıdan kaçtığı, içeride ise yaklaşık 30 rehine kalmıştı. 

Milletvekili Sayida Ounissi, Twitter’da “parlamentonun boşaltıldığını” yazdı.

 

AFP’ye konuşan bir milletvekili ise silah sesleri duyulur duyulmaz Meclis’in çalışmaları bıraktığını ve tahliye edildiğini açıkladı. 

BBC’de yer alan bilgiye göre; saldırı, milletvekilillerinin parlamentoda terörle mücadele yasasını görüştüğü sırada gerçekleşti.

 

Müzedeki rehineler tarafından çekildiği öne sürülen fotoğraf Twitter’da paylaşıldı. Rehinelerin arasında çocukların da olduğu görüldü.

RADİKAL DİNCİ TERÖR TEHLİKESİ

Saldırganların kimliğine ilişkin şu ana kadar herhangi bir bilgi yok. Fakat Tunus son yıllarda aralarında IŞİD’in de bulunduğu radikal dinci terör örgütleriyle mücadele ediyor. 

El Kaide’nin Kuzey Afrika koluyla bağlantılı teröristler de ülkede güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X