Müziğin temposu hiç düşmüyor

Gemlik Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliği ile her ay sanatın farklı bir dalında gerçekleştirilen ‘Orhan Veli, Gemlik’e Doğru Denizi Göreceksin, Sakın Şaşırma’ Kültür Etkinlikleri, Şubat ayında konserlerle devam ediyor.

Müziğin temposu hiç düşmüyor

Umurbey Celal Bayar Kültür ve Sanat Derneği’nde gerçekleşen ilk konserde bu yıl kurulan ilçe korosu müzik etkinliklerinin açılışını yaptı.

Cuma günü sahne alan Muhtarlar Korosu da izleyenlerden tam not aldı. Çalgıcı Mektebi müzisyenleri eşliğinde sahne alan muhtarlar arasında Gemlik’ten Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir, Gencali Mahallesi Muhtarı Mürüvvet Günay ve Karacaali Mahallesi Muhtarı Göksal Noca da yer aldı.

Programlar cumartesi günü Ses Yarışması elemeleri ile devam etti. Serbest tarzda isteyen herkesin başvurabileceği ve jüride müzik alanında akademik kariyer yapmış isimlerin yer aldığı yarışmaya elliyi aşkın Gemlikli başvurdu. En yüksek puanı alan 15 kişinin finale kaldığı yarışmada ilk üçe girenler ödüllendirilecek.

Ses yarışmasında finale kalan isimler şöyle: Bahar Özdemir, Behlül Öztürk, Cansu Turcan, Elif Kızıltok, Fidan Celayir, Gizelya Büyükbaşaran, Göksal Çakmak, Harun Uzun, İlayda Şirin, Levent Samur, Rojin Aykal, Selin Selçuk, Servet Ekinci, Songül Çeçen, Sude Türker.

NİLÜFER KADIN KOROSU RÜZGARI

Müzik Etkinlikleri’nin son programı ise Pazar akşamı gerçekleşen Nilüfer Kadın Korosu oldu. Çeşitli yaşlarda onlarca kadından oluşan Nilüfer Kadın Korosu, hem Türkçe hem de yabancı dilde söyledikleri şarkılar ile başarılı bir konsere imza attı. Şef Aysel Gürel yönetiminde sahne alan Nilüfer Kadın Korosu, konser boyunca farklı kültürlerden dans gösterileri de gerçekleştirdi.

GELECEK HAFTANIN PROGRAMI:

Etkinlikler çarşamba gününden itibaren şöyle devam edecek:
19 Şubat Çarşamba Tasavvuf Musikisi Konseri
21 Şubat Cuma Devlet Senfoni Orkestrası Konseri
22 Şubat Cumartesi Ses Yarışması Provaları
23 Şubat Pazar Grup Ferma–Anıl Ayyıldız Konseri
25 Şubat Salı Büyükşehir Türk Halk Müziği Korosu
26 Şubat Çarşamba Çalgıcı Mektebi Konseri
28 Şubat Cuma Taksim Trio Konseri
29 Şubat Cumartesi Ses Yarışması Finali

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X