Müzik Akademisi ile hayalleri gerçek oluyor

Türkiye’de sadece Yıldırım’da faaliyet gösteren Müzik Akademisi, ücretsiz olarak verdiği kaliteli ve örnek eğitim sayesinde yeni sanatçıların yetişmesine imkan sağlıyor.

Müzik Akademisi ile hayalleri gerçek oluyor

Yıldırım Belediyesi, ev sahipliğini yaptığı Müzik Akademisi ile Yıldırımlılara sanatın kapılarını ardına kadar açıyor. Dünyada İspanya ve İngiltere’den sonra verdiği eğitim ile Türkiye’de ilk ve tek konumda olan akademide 352’si engelli olmak üzere toplam bin 153 öğrenciye keman, gitar, klarnet, piyano, bağlama, ritim, yan flüt, bağlama ve ney enstrümanlarının teorik ve pratik eğitimleri veriliyor. Akademi ayrıca mehter, halk oyunları, tasavvuf, ilahi ve anneler korosunun yanı sıra lise ve üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerine yetiştirdiği öğrenciler ile de Türkiye’de örnek gösterilen bir eğitim merkezi konumunda bulunuyor.

SOSYAL VE KÜLTÜREL KATKI

Müzik Akademisi’nin müzik ve tiyatro alanında verilen ücretsiz eğitim ile emsallerinden çok farklı bir konumda olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sosyal içerikli bir proje olmasından dolayı akademimiz, verdiği hizmet ile ülkemizde tek olması özelliğine sahip. Modern şartlarda konusunda profesyonel öğretmenler ile verilen eğitim sayesinde özellikle çocuklarımız, sanat sayesinde sosyalleşiyor ve kültürel anlamda tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor” dedi.

‘HAYATA TUTUNUYORLAR’

Engelli ve kimsesiz vatandaşların da eğitim aldığı akademinin bu alanda da parmakla gösterilen bir merkez olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bu proje dezavantajlı gruplarımızın hayata tutunmak ve fırsat verilirse neler yapabileceklerini göstermek adına da oldukça önemli. Özellikle zihinsel, bedensel ve görme engelli vatandaşlar ile otistik ve down sendromlu çocuklarımız aldıkları sanat eğitimi sayesinde dört duvar arasından çıkıyor, hayatın içerisinde yer alabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X