Müzik dahisi bu kez Washington’da

Katıldığı uluslararası yarışmalarda dereceler alan müzik dahisi Tambi Cimuk, yeteneğini bu kez ABD’nin başkenti Washington’da sergiledi.

Müzik dahisi bu kez Washington’da

Suriye’deki iç savaş nedeniyle ailesiyle Bursa’ya gelen ve müzik yeteneği burada keşfedilen Tambi Cimuk, ABD’nin başkenti Washington’da Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve Amerikan Kongre üyelerinden bazılarının da izlediği etkinlikte piyano ziyafeti verdi.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği tarafından Tambi Cimuk’un hikayesinden esinlenilerek düzenlenen “Güvenli Liman Türkiye: Suriyeli Mülteciler için Yeni Umut” adlı fotoğraf sergisi ve piyano resitali Amerikan Kongresi’nin yanındaki Rayburn House Office Building Foyer Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bazı kongre üyeleri ve diplomatik temsilcilerin de hazır bulunduğu etkinlikte sahneye çıkan Tambi Cimuk, çaldığı eserler ile izleyenleri hayran bıraktı. Yaklaşık yarım saat müzik yeteneğini konuşturan Tambi Cimuk, izleyenlerden yoğun alkış aldı.

Tambi Cimuk, Suriye’de hâlâ iç savaşın sürdüğünü ve çocukların ölmeye devam ettiğini belirterek, “Ben gazeteci değilim, politikacı değilim, müziğin evrensel diliyle barış mesajı vermek istiyorum” dedi.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Tambi Cimuk’un hikayesinin etkileyici bir hikaye olduğunu belirterek, ABD Başkenti’nde düzenlenen bu etkinliğe katılmasının Suriye’de yaşananlara dikkat çekmek açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Suriye’deki iç savaştan kaçan yüzbinlerce mülteciye kapılarını açtığını belirten Kılıç, çeşitli illerde konteryner ve çadır kentler kurulduğunu, Türk halkının yardımseverliğini gösterdiğini bildirdi. 

Türkiye’nin 1 milyon 600 binden fazla Suriyeli mülteciyi barındırdığını onların her türlü ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Kılıç, bugüne kadar mültecilere harcanan paranın da 6 milyar doları bulduğunu kaydetti. 

Tambi Cimuk’un hikayesini anlatan Kılıç, Amerika’da düzenlenen bu etkinlikle dünyanın gözünü Suriye’de yaşanan drama çekmek istediklerinin altını çizdi.

Serdar Kılıç’tan sonra söz alan Kongre Üyesi ve Türkiye Kafkasya Eş Başkanı Ed Whitfield, Türkiye’nin Suriyeli mülteciler konusunda takdire şayan olağanüstü bir çaba gösterdiğini belirterek dünya kamuoyunun bunu görmesi gerektiğini ifade etti.

Amerikan Senatosu Asya ve Pasifik Alt Komitesi Başkanı Steve Chabot, Suriye’de yaşanan dramın milyonlarca kişiyi etkilediğini söyledi. Suriye’de 9 milyon insanın yerinden yurdundan olduğunu belirten Chabot, Türk halkının da Suriyeli mültecilere cömertlğini gösterdiğini ifade etti. Tambi Cimuk’un hikayesinin milyonlarca mülteci hikayesinden biri olduğunu kaydeden Chabot, böylesi bir müzik yeteneğinin keşfedilmiş vurguladı.

Suriye Koalisyonu’nun ABD Özel Temsilcisi Dr. Najib Ghadbian da konuşmasında Türkiye’nin Suriyeli mültecilere yardım konusunda model ülke olduğunu söyledi. Türkiye’nin halkıyla birlikte Suriyelilere cömertçe yardım yaptığını belirten Ghadbian, Suriye’de yaşanan dramın daha büyük boyutlara ulaşmaması için güvenli bölgeler oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Yüzbinlerce çocuğun hayatının tehdit altında olduğunu ifade eden Ghadbian, güvenli bölgeler konusunda ABD’den de destek istediklerini kaydetti.

Etkinlikte son konuşmayı Türkiye karşıtı çıkışları ile bilinen ABD Senatosu Dışişleri Komitesi Başkanı Ed Royce yaptı. Türkiye’nin Suriye’ye yönelik insani yardım konusunda takdir edilecek bir performans sergilediğini belirten Royce, Suriye’de uçuşa kapalı güvenli bölgeler oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X