MYO’nun eski binası geçici kültür merkezi

Orhangazi Yeni Kültür Merkezi ilçe hizmetine girene kadar Meslek Yüksek Okulu eski binası Kültür Merkezi olarak hizmet verecek.

MYO’nun eski binası geçici kültür merkezi
NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın bu konuda aktardığı bilgiye göre, MYO eski binası, inşaatı devam eden yeni Kültür Merkezi hizmete girene kadar devreye girecek. Yapılan çalışmalar ile içi ve dışı boyanan binada Avrasya Etnografya Vakfı, Kent Konseyi, Belediye Spor İşleri Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi ve Gençlik Merkezi faaliyet gösterecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce inşası devam eden Kültür Merkezi’nin yapımı tamamlandıktan sonra adı geçen birimlerin yeni binaya taşınacağını belirten Neşet Çağlayan, “Taşınmanın ardından eski bina yıkılacak. Yıkılan alanda ticaret ve konut imarının olduğu için, ileriki süreçte burası da değerlendirilecek” dedi.

17 YIL EĞİTİME HİZMET ETTİ

Merhum Belediye Başkanı Turgut Ünlü döneminde soğuk hava deposu olarak kullanılan binanın bir bölümü 1999 yılında restore edilerek Orhangazi Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edilmişti. Ancak aynı yıldaki Marmara Depremi nedeniyle Yalova MYO öğrencileri bir yıl binada konuk olarak öğrenim görmüştü. 2000-2001 Öğretim Yılı’nda Uludağ Üniversitesi bünyesinde ilk kez Orhangazi MYO olarak eğitim hizmeti vermeye başlayan bina, bu yıl törenle açılan Orhangazi Yeniköy-Asilçelik Meslek Yüksek Okulu’na taşınma işlemi gerçekleştiği için boş kalmış ve Orhangazi Belediyesi tarafından geçici olarak değerlendirileceği gündeme getirilmişti

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X