Namaz sonrası ‘koalisyon’ sorusuna cevap!

11. Cumhurbaşkanı Gül, koalisyon çalışmalarıyla ilgili “Seçimlerden sonra da böyle bir diyalog ortamının başladığını görüyorum, bundan da büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.

Namaz sonrası ‘koalisyon’ sorusuna cevap!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Fatih’teki Süleymaniye Camisi’nde kıldı. Namazın ardından başta cami imamı ve diğer görevliler olmak üzere vatandaşlarla bayramlaşan Gül, cami çıkışında da kendisini bekleyen ve fotoğrafını çeken vatandaşların bayramını kutladı.

Gazetecilerle de bayramlaşan Gül, burada yaptığı açıklamada, “Önce bütün halkımızın, milletimizin, herkesin bayramı mübarek olsun. Ramazan ayı geldi geçti, inşallah bu mübarek günler yüzü suyu hürmetine, hep böyle denir, tüm milletimizin geleceği iyi olsun. Herkes, hayırlısıyla inşallah yeni senelere ulaşır” ifadelerini kullandı.

Sadece Türkiye’deki vatandaşların değil, bütün Müslümanların, bütün insanlığın hep hayrını istediklerini aktaran Gül, “İnşallah daha iyi günler gelir ve vesile olur. Bu vesileyle hem sizlerin hem bütün vatandaşların, herkesin bayramını tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

Abdullah Gül, koalisyon görüşmelerine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Bunu yürüten arkadaşlarımıza hep başarılar dilerim. İnşallah hep hayırlısıyla artık, bayram zaten sevgi, muhabbet, diyalog ayıdır. Seçimlerden sonra da böyle bir diyalog ortamının başladığını görüyorum, bundan da büyük bir memnuniyet duyuyorum. İnşallah hayırlısı neyse o olsun memleketimizde.”

Gül, “umutlu musunuz?” şeklindeki soruyu da, “Artık onu arkadaşlarımız bilir. Görüşme, konuşma, uzlaşma, diyalog zamanı. Ümit ederim ki hayırlısı neyse o ortaya çıkar” şeklinde yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X