‘Namibya’ misillemesi

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Almanya’nın 1900’ların başında Namibya’daki yerli halka yönelik yaptığı katliamların ‘soykırım’ olarak tanınması için bir yasa teklifi hazırladı.

‘Namibya’ misillemesi

Küresel güçlerin Türkiye’yi teslim almak istediğini, bu teslim alışta Ermeni meselesini bir araç olarak kullanmak istediğini savunan Külünk, Almanların, 1900’ların başında Afrika’daki Namibya’daki yerli halka soykırım uyguladığını öne sürdü. 

Külünk, ülkenin güneyindeki Namalar ile Almanlar arasında yaşanan çatışmalarda Namaların nüfusunun azaldığını bildirirken, şunları kaydetti:

‘Almanlar, 1900’ların başında bölgeyi sömürgeleştirme girişimlerine karşı verilen mücadelede nüfuslarının dörtte üçü yok olmasına ve geride kalanların bugünkü yaşam alanlarına çekilmesine neden olmuştur. Dolayısıyla buradaki Namalar ve Hererolar Almanların sömürgecilik anlayışına kurban edilmiştir. TBMM’ye vereceğim yasa teklifi ile Almanların Namibya’daki Heraro ve Nama soykırımının, ‘soykırım’ olarak tanınmasını önereceğim.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X