Napolyon kirazı alımları başladı

Kiraz hasadının başlamasıyla yeni sezona büyük umutlarla başlayan Orhaneli’nin Fadıl Mahallesi’ndeki kiraz üreticisi, alış fiyatının beklenilenin altında kalması nedeniyle hüsrana uğradı.

Napolyon kirazı alımları başladı

OSMAN SAK

Bölgede 500 dönümlük alanda üretilen ve 20 ülkeye ihraç edilen Napolyon cinsi kiraz, geçtiğimiz yıl 7 TL’den alıcı bulurken, bu  sene ise 5 TL’den alıcı buldu.  

Maliyetli ve toplaması zor bir ürün olan kirazda ortaya çıkan bu fiyatlar, üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı. Bölgede 1 ay sürecek olan alımlarda 6 firma bir gündü tam 70 ton kiraz alımı yaptı. 

Bölgede yetiştirilen napolyon kirazında bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu söyleyen Fadıl Köyü Kültür Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Sava, alıcı firma sıyısını da az olması nedeniyle verilen fiyatın üreticiyi memnun etmediğini söyledi.

Sava, “Geçen yıl kirazdan bin 500 ton civarında verim elde etmiştik, bu yıl bin 800 ton kiraz üretildiği.  Alıcı firmalar dışarıya pazarlama yapamadıkları için fiyatı düşük tutuyor. Fiyatların yüksek olmasını istiyoruz“ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X