Narenciyede sezon başladı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, narenciye üreticisinin umudunun ihracat olduğunu dile getirdi.

Narenciyede sezon başladı

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, limon ve mandalinada hasatla birlikte 2016-2017 narenciye sezonunun başladığını ifade etti. 

Narenciye grubunun 3 milyon 975 bin 872 ton üretim, 841,8 milyon dolarlık ihracat geliri olduğunu hatırlatan Bayraktar, söz konusu rakamlarla bu grubun yaş meyve sebze ihracatından yüzde 46,2’lik pay aldığını vurguladı. 

Narenciye üreticisinin umudunun ihracat olduğuna işaret eden Bayraktar, ”4 milyon tona yakın üretim, 842 milyon dolarlık ihracatıyla yaş meyve sebze sektörümüzün yıldızı olan narenciyede üreticimiz, dört gözle ihracat kapılarının açılmasını bekliyor” dedi. Şemsi Bayraktar, üreticilerin bu üretim dalından gereği gibi istifade edilebilmesi ve sektörün daha da ileriye gitmesi için, ihracat iadelerinin bir an önce açıklanması ve ödemelerinin peşin yapılması ve gübre, mazot gibi üretim girdilerinin yanı sıra ilaçlama, depolama, ambalajlama, nakliye gibi unsurlarda da destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X