Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

NASA, ilk kez bir kadını Ay’a götürecek dev roketleri birleştirdi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronotları ve ilk kez bir kadını Ay’a götürecek dev roketleri bir araya getirdi. Artemis görevi çerçevesinde 65 metre uzunluğundaki dev ana roket, 54 metrelik iki küçük roketin ortasına yerleştirildi.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronotları ve ilk

ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nde NASA mühendisleri, fırlatma konfigürasyonunda bulunan üç temel unsuru ilk kez bir araya getirdi.

65 metrelik dev ana roket, Cuma günü iki küçük güçlendirici roketin ortasına indirildi.

İlk uçuş insansız olacak

Artemis görevi kapsamında dev roketler (Uzay Fırlatma Sistemi-SLS), Orion kapsülünde diğer astronotlarla birlikte ilk kadın astronotu Ay’a götürecek.

Ancak bu yıl yapılacak ‘Artemis 1’ görevinde uzay gemisinde astronot bulunmayacak çünkü mühendisler, insanlı uçuşlardan önce hem roketlerin (SLS) hem de kapsülün (Orion) entegre testini gerçekleştirecek.

2022 yılında yapılacak Artemis 2 görevi astronotlu test uçuşu olacak. Artemis 3 ise 2023 yılında astronotları, Ay’a götürecek ve her yıl bu uçuş tekrarlanacak.

Apollo’nun ikiz kız kardeşi Artemis

NASA, 7 Aralık 1972 yılında Apollo görevi kapsamında Ay’a son insanlı uçuşunu gerçekleştirmişti. NASA’nın ikinci Ay görevi, adını Yunan mitolojisinde Apollo’nun ikiz kız kardeşi Artemis’ten aldı.

Artemis programı çerçevesinde NASA, Ay’ın yüzeyini daha fazla keşfetmek için ilk kadını Ay’a götürecek.

DHA


Avatar Seç KAPAT
ABD'de özellikle teknoloji şirketlerinin yapay zeka yatırımlarını artırma ve operasyonlarını
Sıradaki Haber Teknoloji devleri yapay zeka için küçülüyor