NASA’da çalışan Türk asıllı ABD vatandaşı tutuklandı

Hatay’daailesiyle tatil yapan ve NASA’da çalışan Türk asıllı ABD vatandaşı 36 yaşındaki Serkan Gölge, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında tutuklandı.

NASA’da çalışan Türk asıllı ABD vatandaşı tutuklandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm yurtta başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Hatay’da bulunan ABD vatandaşıyla ilgili ihbar üzerine polis harekete geçti.


Amerika’dan gelen Türk asıllı ABD vatandaşı Serkan Gölge, 20 Temmuz’da ailesiyle birlikte tatilini geçirdiği evde ‘FETÖ’nün kripto elemanı olduğu, Türkiye’de cemaatin okullarında okuduğu ve daha sonra Amerika’da cemaatle olduğu ve ABD’ye ajanlık yaptığı’ iddiası üzerine gözaltına alındı.


Evde ve üzerinde yapılan aramada 1 dolar ele geçirildi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Gölge’nin ifadesinde, FETÖ ile bir ilgisinin olmadığını Fethullah Gülen’i de sevmediğini söylediği öğrenildi. NASA’da çalıştığını ve birçok bilimsel makalesinin bulunduğunu, üzerinden 1 dolar çıkmasının da Amerika’da yaşaması nedeniyle doğal bir durum olduğunu söylediği belirtilen Serkan Gölge, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

İlk, orta ve lise eğitimi Hatay’da Fethullah Gülen cemaatine yakın okullarda okuduğunu, Fatih Üniversitesi’nde yüksek öğrenimini yaptığı da belirlenen Gölge’nin 25 Temmuz tarihli ABD’ye dönüş biletinin de alınmış olduğu saptandı.

Yetkililer, iddialarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X