Nasıl güveneyim?

Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü nedeniyle 81 ilde görev yapan 400 polis memurunu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapıya ve yasadışı telefon dinlemelerine değindi.

Nasıl güveneyim?

Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

‘Düşünün ki bir başbakan olarak şahsım, yanımda her şeyimi teslim ettiğim insan veya insanlar kalkar da benim ofisimi dinlerse, benim ofisimde yaptığım görüşmeleri takip eder, izlerse peki ben nasıl onlara güveneyim, nasıl onlarla beraber hareket edeyim? Yeri geliyor, devlet meselesini konuşuyorum, yeri geliyor ailevi meseleleri yanımda eşim var onunla konuşuyorum. Yani mahremimde, böyle bir yerde eğer bizimle beraber olan, polis teşkilatımızın mensubu birileri böyle bir maalesef yanlışı işliyorsa işte bu bir güven noktasında bunalımı meydana getiriyor. Bunların da tabii ki tasfiyesini hep birlikte yapmak durumundayız.

ARKANIZDA BEN VARIM

Cumhuriyet tarihimizde yaşadığımız buhranlı dönemlerin hepsinde de maruz kaldığı tüm tahribata rağmen milletimizin huzur ve güven kaynağı daima polisimiz olmuştur. Bu teşkilat bir bütündür, bu teşkilat bölündüğü anda millet bölünür, devlet bölünür, bu teşkilat bölündüğü anda vatan, Allah göstermesin, elden gider. Tüm polis kardeşlerime sesleniyorum; müsterih olun, sizin arkanızda bir defa millet var, sizin arkanızda devlet var, bundan hiç endişeniz olmasın. Sizin arkanızda hükümet var, sizin arkanızda cumhurbaşkanı var, rahat olun.

Son olarak paralel örgüt polis içinde örgütlendi. Bu bölmeye örnek paralel yapıdır. Polis içinde mensupları çıktı. Ülkesine ve milletine ihanet edecek şuursuzlar yüzünden hiçbir polisimizin rencide edilmesine razı olamam. Ama gel gelelim ki kurunun yanında yaş da yanıyor. Her yerde olduğu gibi emniyet teşkilatında da araya karışan çürükler ayıklanıyor. Polisle milletin arasına nifak sokmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kaldı.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X