‘NATO ile ittifak dayanışması içerisinde yolumuza devam edeceğiz’

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Rusya ile ilişkilerimizin gelişiyor olması, ‘NATO ile bağlarımızın zayıflayacağı’ anlamına gelmez. NATO ile ittifak dayanışması içerisinde kararlı şekilde yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

‘NATO ile ittifak dayanışması içerisinde yolumuza devam edeceğiz’

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanlığının JW Marriott Oteli’ndeki 9. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadeleye bütün gücüyle destek verdiğini ifade etti.

 

Işık, “Artık asimetrik mücadelenin dünyada ön plana çıktığı bir dönemdeyiz. Sadece asimetrik mücadele değil bir de vekalet savaşlarının da şu anda yoğun şekilde yaşandığı bir dönemdeyiz. İşte bu dönemde Türkiye’nin savunma önceliğini düzenli harbi ihmal etmeden bu asimetrik tehditlerle ve bu noktada gelen sınamalara yönelik güncellemekte olduğunu bilmenizi isterim.” dedi.

NATO ile ilişkiler

 

Türkiye’nin NATO ile ilişkilerine de değinen Bakan Işık, bununla ilgili batı medyasında Türkiye karşıtı sistematik bir algı operasyonunun yürütüldüğünü söyledi. Türkiye’nin NATO’nun önemli bir üyesi ve NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip ülke olduğunun altını çizen Milli Savunma Bakanı Işık, şunları kaydetti:

 

“Türkiye NATO’ya verdiği tüm taahhütlerine bağlıdır, bu konuda hiç kimsenin en küçük bir tereddüdü olmasın. Rusya ile ilişkilerimizin gelişiyor olması, ‘NATO ile bağlarımızın zayıflayacağı’ anlamına gelmez. NATO ile ittifak dayanışması içerisinde kararlı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’den kaynaklanan bir sorun bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak. Bu Rusya ile ilişkilerimizi, diğer ülkelerle ilişkimizi engelleyen bir durum asla ve asla değildir. Bunu söylerken NATO’nun yapması gerekenleri yapmadığı için bizim yaptığımız eleştirilere kulak vermesini beklemek de en tabii hakkımızdır.”

 

“PYD/YPG’nin terör örgütü olduğunu söylemeye devam edeceğiz”

 

Bakan Işık, bazı NATO üyesi ülkelerin Türkiye için büyük tehdit oluşturan terör örgütlerine müsamahakar yaklaşımda bulunduğunu belirtti.

 

Bunu eleştirmeye, onların bu tavırdan vazgeçmeleri için her türlü gayreti göstermeye devam edeceklerini ifade eden Bakan Işık, şunları söyledi:

 

“Senin teröristin, benim teröristim ayrımının ne kadar büyük felaketlere yol açacağını bıkmadan, usanmadan anlatmaya devam edeceğiz. İşine geldiği zaman bir örgütün ‘terör örgütü’, işine gelmediği zaman ‘Hayır, bu terör örgütü değildir’ diye, bu çifte standartlı yaklaşımı Türkiye olarak kabul etmediğimizi en açık, net şekilde söylemeye devam edeceğiz. Bölgede PKK’nın uzantısı olan PYD/YPG’nin terör örgütü olduğunu, terör örgütüyle iş birliği yapmanın hangi gerekçeyle olursa olsun meşru görülemeyeceğini ve terör örgütüyle iş birliğinin yılanla çuvala girmek olduğunu söylemeye devam edeceğiz. Bu konuda da müttefiklerimizi ikna etmek için her türlü çabayı, gayreti göstereceğiz, her türlü yolu deneyeceğiz. Ümit ediyoruz başta, ABD’de 20 Ocak’ta görev devralacak Sayın Trump ve yönetimi, bu noktada Türkiye’nin sesine kulak verir ve ABD bir yanlıştan daha fazla zaman kaybetmeden döner. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bu anlayışla NATO ile ilişkilerimizi güçlü şekilde sürdürmeye, NATO’nun güçlü bir ülkesi olarak yolumuza devam etmekte kararlıyız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X