NATO silahları YPG’de

Suriye’de Cerablus’u IŞİD’den temizlemesine destek veren TSK’ya ait iki tankın, PYD tarafından müttefik ülkelere ait silahlarla vurulması Ankara’yı harekete geçirdi. Türkiye, NATO ve müttefiklere bu silahların nasıl ulaştığını soracak.

NATO silahları YPG’de

Suriye’nin kuzeyindeki terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı operasyonunda TSK’ya ait 2 tanka, PKK’nın uzantısı PYD tarafından roket atıldı. Bir askerin şehit olduğu, üç askerin yaralandığı saldırıda, “Kornet’ tipi lazer güdümlü tanksavar füzesi ile ‘Milan’ tipi güdümlü füze kullanıldı. Saldırılarda kullanılan füzelerin NATO ve dost ülkelere ait olduğu belirlendi. IŞİD gibi, bazı ülkelerin arka çıktığı PYD-YPG’nin de terör örgütü olduğunun son gelişmelerle teyit edildiğinin altını çizen Ankara, bu füzelerin, terör örgütüne nasıl verildiğini Eylül ayındaki G-20 ve BM zirvelerinde gündeme getirecek. Ankara’nın tüm uyarılarına karşın terör örgütüne silah desteği veren ABD ve diğer müttefiklere, son olay örnek gösterilerek, Türkiye’nin dost ve müttefik ülkelerin silahları ile hedef alınmasının kabul edilemeyeceği vurgulanacak. Öte yandan teröristlerin vurduğu tank Türkiye’ye getirildi. 

FRANSA’DAN ELEŞTİRİ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri faaliyetlerinin ülkedeki gerginliği artırma riski barındırdığını söyledi.

Hollande, tüm tarafları çatışmayı sonlandırmaya ve Suriye’deki barış görüşmelerine dönmeye çağırdı. ‘Türk ve Rus güçlerinin Suriye’deki tartışmalı müdahaleleri çatışmanın daha da tırmanmasına yol açabilir’ diyen Fransız lider, Türkiye’nin IŞİD saldırılarından sonra böyle bir hamleyi yapmasının anlaşılır olduğunu, ancak Ankara’nın IŞİD haricinde IŞİD’e karşı savaşan Kürt güçlerini de hedef aldığını kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X