NATO: ‘Soğuk savaş istemiyoruz’

Rusya’nın Avrupa’nın güvenlik düzenini istikrarsızlaştıran adımlar attığını ifade eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “NATO cepheleşme peşinde değil, yeni bir soğuk savaş istemiyoruz” dedi.

NATO: ‘Soğuk savaş istemiyoruz’

NATO’nun savunma ve caydırıcılığını güçlendirmeye devam ettiğini kaydeden Stoltenberg Münih Güvenlik Konferansı’ndaki konuşmasında, “NATO cepheleşme peşinde değil, yeni bir Soğuk Savaş istemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

ABD’nin müttefikleriyle açık bir dayanışma sinyali olarak Avrupa’daki askeri varlığını, daha fazla asker, tatbikat ve teçhizat ile ortaya koyduğunu belirten Stoltenberg, Rusya’nın söylem, tavır ve tatbikatlarının komşularının gözünü korkutmayı hedeflediğini ve Avrupa’da güven ve istikrara zarar verdiğini kaydetti. 

NATO için herhangi bir nükleer silah kullanımının düşünüleceği şartlar çok uzakta olduğunu ifade eden Stoltenberg, onları caydırıcılık ve barışı korumak için emniyette ve etkin tuttuklarını söyledi. NATO balistik füze kalkanının salt savunma amaçlı olduğunun altını çizen Stoltenberg, “Avrupa Atlantik bölgesine dışarıdan gelecek tehditlere karşı topraklarımızı, insanlarımızı ve güçlerimizi korumayı amaçlıyor. Rusya’yı hedef almamaktadır” dedi. 

BALİSTİK FÜZE PROGRAMI

İran ve diğer ülkelerin balistik füze programlarını sürdürdüğüne dikkati çeken Stoltenberg, NATO’nun tehdit devam ettiği için kendi programını uygulamaya devam edeceğini kaydetti.

Stoltenberg, Rusya’nın eylemlerine yanıt olarak NATO’nun güç ve caydırıcılığını ciddi anlamda güçlendirmeye çalıştığını, bununla birlikte Rusya ile yapıcı ve işbirliğine dayanan ilişkiler istediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X