NATO’dan skandal paylaşım

Türkiye’deki FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan ve ABD’den sığınma talep eden Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’nun, NATO’nun 26 Temmuz’da gerçekleşen bir toplantısına katıldığı ortaya çıktı.

NATO’dan skandal paylaşım

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden bir yetkili, Reuters’a yaptığı açıklamada, Uğurlu için ’22 Temmuz’da rütbelerini ve kimliğini üste bıraktı ve bundan sonra kimse kendisinden haber alamadı’ demişti. Ancak NATO’nun resmi internet sitesinde yer alan 28 Temmuz tarihli habere göre, Uğurlu 26 Temmuz’da NATO’nun bir çalışma toplantısına katıldı. Haberde, Uğurlu’nun, Türkiye’deki hain darbe girişiminden 11 gün sonra gerçekleşen NATO Endüstriyel Danışma Grubu’nun çalışma toplantısında çekilen bir fotoğrafı da yer aldı.

ABD Donanması’nın iletişim biriminden Abraham Essenmacher’ın yazdığı haberde, 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen çalışma grubu toplantılarına yedi ülkeden 12 görevlinin katıldığı ifade edildi.

 Uğurlu’nun yer aldığı fotoğrafı da Essenmacher’ın çektiği; toplantının da Virginia eyaletinin Norfolk kentindeki NATO üssünde yapıldığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X