NATO’dan ‘Suriye’ açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD’nin Suriye askeri üssünü vurması ile ilgili gelişmede tüm sorumluluğun Suriye rejiminde olduğunu belirterek, “Herhangi bir kimyasal silah kullanımı kabul edilemez, karşılıksız kalamaz ve failler sorumlu tutulmalı

NATO’dan ‘Suriye’ açıklaması

Stoltenberg, ABD’nin Esad rejimine ait Şayrat Askeri Üssünü vurması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. ABD’nin aralarında çocukların da olduğu birçok kişinin ölmesine yol açan “dehşet verici” kimyasal saldırı sonrası üssü vurduğunu kaydeden Stoltenberg, “Bu gelişmenin tüm sorumluluğu Suriye rejiminindir.” dedi.

 

NATO’nun, uluslararası norm ve anlaşmaların ihlali anlamına gelen kimyasal silah kullanımı nedeni ile Suriye rejimini sürekli olarak kınadığını kaydeden Stoltenberg, “Herhangi bir kimyasal silah kullanımı kabul edilemez, karşılıksız kalamaz ve failler sorumlu tutulmalı. NATO, kimyasal silah kullanılmasını uluslararası barış ve güvenliğe bir tehdit olarak görüyor. ” ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri, Suriye’de barış ve siyasi çözüm sağlanması amaçlı tüm uluslararası çabaları desteklediklerini de kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X