NATO’yu bombaladı

NATO’nun Doğu Avrupa’da ki askeri tatbikatına Almanya’dan sert tepki geldi. Dışişleri Bakanı Steinmeier, NATO’yu bölgede savaş çığırtkanlığı yapmakla suçladı.

NATO’yu bombaladı

NATO’nun Doğu Avrupa’da ki askeri tatbikatına Rusya’dan sonra bir tepki de Almanya’dan geldi.

Konuyla ilgili sert açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, NATO’nun Doğu Avrupa’da savaş çığırtkanlığını yaptığını söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı, NATO’nun tatbikatının yapıcı olmadığını, kışkırtıcı olduğunu ifade etti. Steinmeier, tatbikatın NATO ile Rusya arasındaki gerilimi artıracağını da dile getirdi. Bild am Sontag gazetesine konuşan Alman Bakan Steinmeier, tatbikatın, eski kutuplaşmayı körükleyeceğinin altını çizdi. Steinmeier, ‘Savaş tehditleri ve savaş çığırtkanlığıyla gerilimi alevlendirmekten kaçınmalıyız. Kim, ittifakın doğu sınırında sembolik bir tank geçişinin güvenlik getireceğine inanıyorsa yanılıyor. Eski gerginliği yeniden alevlendirmemek için yeni bahaneler aramamalıyız’ dedi.

DEV TATBİKAT

NATO, 7 Haziran’da Polonya’da, Rusya’nın saldırı senaryosuna dayanan bir tatbikat başlattı. İki hafta sürecek tatbikata 14 bini ABD’den, bin’i İngiltere’den 31 bin asker katılıyor. 

Tatbikata ayrıca onlarca savaş uçağının ve üç bin askeri aracın katıldığı belirtildi.

NATO, iki yılda bir yapılan bu tatbikatların, ittifakın tehditlere karşı koyma kabiliyetini sınama amacını taşıdığını söylüyor. Rusya ise, sık sık, sınırlarında yapılan bu tatbikatları ulusal güvenliğine tehdit olarak gördüğünü vurguluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X