Nazım, şiirleriyle anıldı

Türk ve dünya şiirinin büyük ustası Nazım Hikmet, ölümünün 53’üncü yılında Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen iki ayrı etkinlikte anıldı.

Nazım, şiirleriyle anıldı

Şiirin ulu çınarı Nazım Hikmet, ölümünün 53. yılında Nilüfer’de unutulmadı. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından ‘bu kent Nazım’ı sevdi’ başlığıyla düzenlenen etkinliklerde büyük usta şiirleriyle anıldı. İlk tören Nazım Hikmet Çınarlığı’nda düzenlendi. Etkinliğe Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz ve Bursa Yazın, Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılışında konuşan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nazım’ın hayatından kesitler anlattı. Nazım’ın Türkiye’ye mal olmuş bir şair olduğunu söyleyen Enginalp, “O Türkçe’nin en büyük şairiydi. Dünya çapında övgüler alan Nazım’ın kıymetini Türk milleti bilemedi. O çok çileler çekti. Yaşamının büyük zamanını hapishanelerde geçirdi. Baskılardan dolayı yurt dışına gitti ve hep memleket özlemi çekti. O Türkiye aşığıydı” dedi.

Geniş katılımın olduğu etkinlikte karikatür ve resim atölyeleri düzenlendi. Etkinlik boyunca Nilüfer Belediyesi Sanat Atölyeleri’nden eğitmenler, usta şairi, karikatürlere ve resimlere yansıttı. ‘En sevdiğin şiiri ile Nazım’a ses ver’ etkinliğinde de büyük küçük her yaştan Nazım dostu, ustanın en sevdikleri şiirlerine ses verdiler. Şiirlere bağlama ile eşlik edildi. Duygusal anların yaşandığı törende yürekler Nazım için attı.

Nazım Çınarlığı’ndaki etkinliğin ardından büyük ustanın adını taşıyan Nazım Hikmet Kültürevi’nde anma gecesi düzenlendi. Buradaki törene de Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz, Bursa Yazın ve Sanat Derneği adına Süreyya Akçay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatçı Nida Ateş’in konuk olduğu ‘Nazım şiirlerinden şarkılar’ gecesinde konser verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X