Nazlı Erköseoğlu davasından gerekçeli karar açıklandı

Türkiye 5 gündür Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesine ağlarken Nazlı Erköseoğlu’nun ölümüne ilişkin davada şaşırtan bir karar verildi. Can ve Emre Paksoy’u beraat ettiren mahkeme, Erköseoğlu’nun ‘sadece selamlaştığı bir erkeğin evine gitmesini’ gerekç

Nazlı Erköseoğlu davasından gerekçeli karar açıklandı

Beyoğlu’nda bir apartman boşluğunda cansız bedeni bulunan 26 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun ölümüne ilişkin Can ve Emre Paksoy kardeşlerin beraatine karar veren mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı. Cumhuriyet’in haberine göre; “Erköseoğlu’nun hayatta yaşadığı olumsuzlukların etkisi ile intihar etmiş olma ihtimalinin de düşünülmesi gerektiği” gibi skandal bir gerekçe sunan mahkeme, şüpheden yeterli delil elde edilemediğinden Paksoy kardeşlerin beraatlerine karar verildiğini kaydetti.

“ZORLANDIĞINA DAİR DELİL YOK”

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan gerekçeli kararda, Erköseoğlu’nun babasının olay gecesi düğünü olmasına karşın bir arkadaşının nişanına giderek Can Paksoy ile tanıştığı anlatıldı. Erköseoğlu ile Can Paksoy arasında oluşan samimiyetin alkolün etkisiyle arttığı, ikilinin gecenin ilerleyen saatlerinde Emre Paksoy’un evine gittikleri kaydedildi. Kararda, ikilinin Emre’nin evine girmelerine kadar Erköseoğlu’nun zorlandığına dair bir delil olmadığının tespit edildiği belirtildi.

“OLUMSUZLUKLARIN ETKİSİ İLE ATLAMIŞ OLMA İHTİMALİ…”

Kararda “26 yaşına gelmesine rağmen ailesinin desteğine muhtaç olarak yaşayan, çağrıldığı halde babasının düğününe gitmeyen, daha önceden sadece selamlaştığı bir erkek ile beraber alkol alarak duygusal yakınlık kurup gece 03.00’te evine giden, belli bir aşamada cinsellik yaşayan, erkek ev sahibesinin sızmasına veya uyuyakalmasına rağmen uyumayan mağdurenin ne yaptığını, ne düşündüğünü tespit etmek mümkün değildir. Maktulenin Can ile birlikte olmak için çıkardığı iç çamaşırını kendisinin giymesi ve hayatta yaşadığı olumsuzlukların etkisi ile atlamış olma ihtimalinin de varlığını bu davada düşünmek gerekmektedir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X