‘Ne PYD’yi ne YPG’yi sınırlarımızda asla barındırmayız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne PYD’yi, ne YPG’yi biz sınırlarımızda asla barındırmayız. Bazıları soruyor, ‘devlet kuracaklar mı?’ Haşa… Onlara oralarda devlet kurdurtmayız, bunu da herkes bilsin.” dedi.

‘Ne PYD’yi ne YPG’yi sınırlarımızda asla barındırmayız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Evet Platformu” tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen “Ordu Buluşması”nda halka hitap etti.

İstanbul’da Milli İrade Platformunun düzenlediği toplantıda şehit yakınları ve gazilerle birlikte olduğunu aktaran Erdoğan, onların vakar, metanet ve güçlü duruşlarını gördükçe Türkiye’nin geleceğine olan güveninin arttığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ordu, 16 Nisan’da şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak için ‘evet’ diyor mu? Ordu, 16 Nisan’da gazilerimize olan şükran borcunu ödemek için ‘evet’ diyor mu? Sakın, ‘Benim bir oyumdan ne olacak’ demeyin. Pazar günü herkes sandığa. Kimse bu işi ihmal etmeyecek. Giden gitmeyen herkesi ayıracaksınız, bulacaksınız, sandığa götüreceksiniz. Ankara’da, İstanbul’da, nerede akraba, hemşehri varsa arayacaksın. ‘Ula Ahmet oyuni kullandun mi’ soracaksın. Niye? İhmal yok ki eze eze gelelim. Batıya cevap olacak tamam mı? Unutmayın, bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir vatanı kurtarır. Bir oy da yeri geldiğinde ülkenin geleceğini belirler. Onun için 16 Nisan’da tek bir oyun bile ziyan olmasına izin vermeyelim.”

Erdoğan, Türkiye’nin teröre karşı çok büyük mücadele verdiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

“20 ayda 11 bine yakın teröristi etkisiz hale getirdik. Şu Ordu’nun dağlarında, Giresun’un dağlarında teröristlerin buralara sızma planlarını biliyorsunuz değil mi? Bunların belini kıracağız. Bunları gömüyoruz, gömeceğiz. O açtıkları çukurlara, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gömdük, gömüyoruz çünkü bu milletin huzurunu kaçıramayacaklar. Bu milleti, bu ümmeti bölemeyecekler, ezanlarımızı susturamayacaklar. Onun için de bunların üzerine gitmek için pazar günü oyumuzu kullanıyoruz.”

‘Onlara oralarda devlet kurdurtmayız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne PYD’yi, ne YPG’yi biz sınırlarımızda asla barındırmayız. Bazıları soruyor, ‘devlet kuracaklar mı?’ Haşa… Onlara oralarda devlet kurdurtmayız, bunu da herkes bilsin. Dünya alem bilsin. Dünyada ve bölgemizde yeniden yapılanma sancılarının yaşandığı bir dönemde gözlerini ülkemize dikenler, karşılarında 80 milyon vatandaşımızı bulur.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X