Necid atıyor, Timsah kazanıyor

Bursaspor’un Çek futbolcusu Tomas Necid, Spor Toto Süper Lig’de takımının kazandığı 4 maçta da gol atma başarısını gösterdi.

Necid atıyor, Timsah kazanıyor

Yeşil-beyazlı kulübün sezon öncesi transfer ettiği Necid, sakatlığı nedeniyle ilk 3 haftada forma giyemedi. Bu müsabakalarda Bursaspor, sırasıyla rakip sahada Trabzonspor’a 1-0, evinde Gaziantepspor’a 1-0, deplasmanda Medipol Başakşehir’e 2-1 yenildi.

“Yeşil Timsah”, sezonun ilk galibiyetini 4. haftada sahasında Gençlerbirliği karşısında aldı. Oyuna 62. dakikada giren Necid, durum 2-2 devam ederken 77. dakikada attığı golle Bursaspor’un maçı 3-2 kazanmasını sağladı.

Çek futbolcu, Bursaspor’un Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı müsabakada da rakip fileleri havalandırmasına karşın takımının 2-1’lik skorla yenilmesine engel olamadı.

Bursa temsilcisi, sezonun ikinci galibiyetini yine sahasında, 6. haftadaki Eskişehirspor maçında aldı. Bursaspor’un 2-0 kazandığı maçta gollerden biri Necid’den geldi.

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı’nda da forma giyen golcü futbolcu Çaykur Rizespor maçında “hat trick” yaparak, 3-2 kazanıp rakibinin namağlup unvanını silen Bursaspor adına önemli bir başarı ortaya koydu.

Sezonun 8. haftasında sahasında Antalyaspor’a 2-0 yenilen yeşil-beyazlılar, son olarak Kasımpaşa’ya konuk oldu. Bu maçta yeniden sahneye çıkan Necid, son dakikalarda attığı golle takımını galibiyete taşıdı.

7 gole ulaştı

Bursaspor’un ligde 9 haftadaki 11 golünden 7’sini atan Necid, gol krallığı yarışında zirveye yerleşti.

Çek futbolcunun bu gollerinden 6’sını attığı maçlarda Bursaspor, Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa’yı mağlup etmeyi başardı. Necid’in diğer golünü attığı Fenerbahçe maçında ise yeşil-beyazlılar sahadan mağlup ayrıldı.

Evinde ve deplasmanda ikişer galibiyet

Ligde şimdiye kadar istikrarsız bir grafik çizen, henüz beraberliği bulunmayan Bursaspor, 9 haftadaki 4 galibiyetinin 2’sini deplasmanda, 2’sini ise sahasında elde etti.

Yeşil-beyazlılar, sahip olduğu 12 puandan 6’sını sahasındaki Gençlerbirliği ve Eskişehirspor, 6’sını ise deplasmanlarda yaptığı Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa müsabakalarından kazandı.

Bursa temsilcisi, sahasındaki Gaziantepspor ve Antalyaspor maçları ile Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe deplasmanlarından puan çıkaramadı.

Sezonun ilk 3 haftasını puansız geçen Bursaspor, sonraki 6 karşılaşmanın 4’ünü kazandı, 2’sini kaybetti.

 

Bursaspor’un ligdeki maçları ve aldığı sonuçlar şöyle:

 

Hafta Maç Skor
1 Trabzonspor-Bursaspor 1-0
2 Bursaspor-Gaziantepspor 0-1
3 Medipol Başakşehir-Bursaspor 2-1
4 Bursaspor-Gençlerbirliği 3-2
5 Fenerbahçe-Bursaspor 2-1
6 Bursaspor-Eskişehirspor 2-0
7 Çaykur Rizespor-Bursaspor 2-3
8 Bursaspor-Antalyaspor 0-2
9 Kasımpaşa-Bursaspor 0-1

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X