Neden ikincisi olmasın!

1985-1986 yılında Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ın başkanlığında yaşanan mutluluğunun tekrarlanması herkesin temennisi.

Neden ikincisi olmasın!

Bursa’daki kupa finallerinde hep Anadolu’nun yüzü güldü. Yeşil beyazlılar birlikte Atatürk Stadı’nda mutlu sona ulaşan ekipler Kocaelispor ve Kayserispor olmuştu. 

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek ve yarı final kura çekimi dün yapıldı. Final Bursa’da oynanacağı için Bursasporlular açısından bu sezonki kupanın ayrı bir önemi var. Timsah, kendi şehrinde bu coşkuyu ikinci kez tatmanın hesaplarını yapıyor. Bursaspor, bu mutluluğun ilkini 1985-1986 sezonunda Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ın başkanlığında yaşamış ve tarihinde bir ilki başarmıştı. Finalde Altay’ı mağlup eden yeşil beyazlılara kupayı getiren golleri Tulipan ve Beyhan Çalışkan kaydetmişti. 

ANADOLU’NUN YÜZÜ GÜLDÜ

Bursa’da oynanan diğer kupa finallerinde de Anadolu kulüplerinin yüzü gülmüştü. 2001-2002 sezonunda bu kez Atatürk Stadı’nda kupa için Kocaelispor ve Beşiktaş karşı karşıya gelmişti. Hikmet Karaman yönetimindeki yeşil siyahlılar, Kartal’ı 4-0’lık bir bozgun yaşatmış ve kupayı müzesine götüren ekip olmuştu. Bursa’daki son Türkiye Kupası finali ise 2007-2008 sezonunda oynanmıştı. Kayserispor ve Gençlerbirliği arasındaki maç adeta nefesleri kesmişti. 

İVANKOV KUPAYI KAZANMIŞTI

Normal süresi ve uzatma bölümleri golsüz eşitlikle tamamlanan maçta kupayı kazananı seri penaltı atışları belirlemişti. Ve Kayserispor rakibine 11-10 üstünlük kurarak mutlu sona ulaşmıştı. Bu maçta sarı kırmızılı ekibe kupayı getiren isim ise kaleci Dimitar İvankov olmuştu. Bugüne kadar İstanbul takımları Bursa’da Türkiye Kupasını kazanamadı. Darısı bu sezonun da başına…Ve tabii ki Bursaspor’un mutlu sona ulaşması herkesin temennisi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X