Nefes aldıran yıkım

Osmangazi Belediyesi, Bahar Mahallesi Hoca Cami çevresine nefes aldıracak yol ve yeşil alan projesi için yaklaşık 500 metrekarelik bir alanı kapsayan kamulaştırma gerçekleştirdi.Vatandaşlarla anlaşarak yapılan kamulaştırmalarla satın alınan 3 bina, beled

Nefes aldıran yıkım

Sanayileşme ile birlikte yoğun göç alan, ihtiyaç duyulan yeni yerleşim yerleri ile ilgili planların zamanında uygulanamaması sonucu plansız ve çarpık yapılaşmanın en yoğun yaşandığı ilçelerden biri olan Osmangazi’de hizmet üretecek boş alanların, ancak kamulaştırmalara elde edildiğini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Eski ve sıkışık yapılaşmanın yoğun olduğu mahallelerimizden birisi de Bahar Mahallesi. Hoca Camii ve çevresine nefes aldıracak yol ve yeşil alan için 3 binayı kamulaştırdık. Elde ettiğimiz yaklaşık 500 metrekarelik alanda yapacağımız çalışma ile hem cami çevresi nefes almış olacak, hem de mahallemiz küçük de olsa bir meydan ve yeşil alan kazanmış olacak. Bu çalışmalarımız, hem mahallede yaşayan vatandaşlarımıza birer sosyal aktivite alanı, hem de Osmangazi’nin kentsel dönüşümünün bir parçası oluyor. Osmangazi’deki bu çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X