Nefes kesen derbi Bursaspor’un

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 14. haftasında Frutti Extra Bursaspor, TOFAŞ’ı 83-82 mağlup etti. 100. Süper Lig maçında 53. galibiyetini alan yeşil beyazlılarda Onuralp Bitim 20 sayıyla mücadele etti.

Nefes kesen derbi Bursaspor’un

Emre KURTBAY

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 14. haftasında Frutti Extra Bursaspor, Bursa derbisinde Tofaş’ı 83-82 mağlup ederek üst üste üçüncü galibiyetini elde etti.

Son 6 maçta 5. kez kazanan yeşil beyazlı ekipte Onuralp Bitim 20, Derek Needham 13, David Dudzisnki ve Yiğitcan Saybir 11’er sayıyla oynarken, üst üste ikinci yenilgisini alan Tofaş’ta Rob Gray’in 21, Tyler Ennis’in 17 ve Berk Uğurlu’nun 14 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

BAŞA BAŞ GEÇTİ

Tofaş’ın ev sahipliğinde Nilüfer Tofaş Spor Salonu’nda oynanan ve iki takım taraftarının birlikte izlediği maça iki takım da skor üretmekte zorlanarak başladı. Top kayıplarının bol olduğu ilk 3 dakikayı Tofaş 5-0 önde geçerken sonrasında Onuralp Bitim ile üst üste sayılar bulan Bursaspor, oyunu dengeyi getirdi, ilk çeyreği Tofaş 21-20 önde tamamladı. İkinci çeyrekte konuk Bursaspor farkı artırsa da Tofaş farkı yeniden eritti ve soyunma odasına 43-42 önde giren taraf oldu.

SON TOPA KALDI

Üçüncü çeyrek konuk ekip Frutti Extra Bursaspor, vitesi artırırken son çeyreğe 63-59 önde girdi. Müthiş heyecana sahne olan final periyodunda maçın skorunu son hücum belirledi. Skor 83-82 Bursaspor lehineyken son hücumu Arturas Milaknis ile kullanan Tofaş, bu hücumu değerlendiremedi ve parkeden yeşil beyazlı ekip galip ayrıldı. Ligdeki 10. galibiyetini alan Bursaspor, çarşamba günü EuroCup’ta Cedevita Olimpija’yı konuk edecek. Tofaş ise salı günü Şampiyonlar Ligi play-in ikinci maçında AEK ile Bursa’da karşılaşacak.

Yıldırım ve Güler’den yakın takip

Tofaş ile Frutti Extra Bursaspor arasında oynanan zorlu mücadeleyi, Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ile A Milli Basketbol Takımı Menajeri Muratcan Güler de takip etti. Protokol tribününde Basketbol İl Temsilcisi Can Atsüren ile maçı izleyen ikili, Nilüfer Tofaş Spor Salonu’nda oynanması planlanan Milli maç öncesinde salonda incelemelerde bulundu.

SALON: Nilüfer Tofaş

HAKEMLER: Mehmet Şahin, Ahmet Tatlıcı, Berk Kurtulmuş

1. PERİYOT: 21-20 (Tofaş)

DEVRE: 43-42 (Tofaş)

3. PERİYOT: 63-59 (Frutti Extra Bursaspor)

TOFAŞ: Emre Tanışan 6, Berke Büyüktuncel 3, Berk Uğurlu 14, Bora Satır, Tyler Ennis 17 , Ege Demir 5, Süleiman Okhaifodede 7, Boubacar Toure 4, Juan Gray 21, Arturas Milaknis 5

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR: Yiğitcan Saybir 11, Derek Needham 13, Enes Berkay Taşkıran, Ömer Utku Al, Onuralp Bitim 20, Zach Auguste 10, Dave Dudzinski 11, Ahmet Düverioğlu 8, Anthony Clemmons 10

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X