Nefes kesen Süper Lig yarışı… MAHŞERİN 4 ATLISI!

Süper Lig için 4 takımın kıyasıya mücadelesi nefes kesiyor… Lider Hatayspor’un son 2 haftaya 5 puan farkla girdiği TFF 1.Lig’de BB Erzurum, Adana Demir ve Bursaspor’un ikincilik yarışı iyice kızıştı.

Nefes kesen Süper Lig yarışı… MAHŞERİN 4 ATLISI!

TFF 1.Lig’den Süper Lig’e iki takımın direkt çıkma mücadelesi adeta nefes kesiyor… 32. haftanın açılış maçında evinde ağırladığı Altınordu’yu 10 kişiyle Traore’nin golüyle 1-0 mağlup eden Bursaspor puanını 55’e yükselterek maç fazlasıyla ikincilik koltuğuna oturmuştu. Geçen hafta BB Erzurumspor’u deplasmanda 2-1 yenerek haftayı ikinci sırada tamamlayan Adana Demirspor evinde ağırladığı Altay ile 2-2 berabere kalınca, ikincilik koltuğu yeniden, Giresunspor’u deplasmanda 2-0 yenen Erzurumspor’a geçti.

HATAYSPOR RAHATLADI
Lider Hatayspor ise ecel terleri döktüğü maçta Keçiörengücü’nü uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 mağlup ederek puanını 60’a yükseltip son 2 haftaya 5 puan farkla girmenin sevincini yaşadı. Alınan bu sonuçların ardından 60 puanlı Hatayspor’u 56 puanla BB Erzurum takip ederken, Adana Demirspor ile Bursaspor 55’er puanla 3 ve 4. sırada yer aldı. Son iki haftaya Erzurum’un bir puan gerisinde giren Bursaspor, Adana Demir’in de averajla gerisinde bulunuyor.

HEPSİ AYNI SAATTE
Pazar günü 17.30’da oynanacak maçlarda lider Hatayspor deplasmanda karşılaşacağı Adanaspor’u yenmesi durumunda bitime bir hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantileyecek. Bu maçtan sürpriz bir beraberliği çıkması durumunda son haftaki Hatayspor-Bursaspor maçı sıralama için büyük önem kazanacak. 32. Haftayı ikinci sırada tamamlayan BB Erzurum ise İzmir’de Altay ile kritik bir maça çıkacak. Bursaspor ile aynı puana sahip Adana Demir de İstanbul’da Ümraniyespor’la karşılaşacak.

MENEMEN GEÇİLMELİ
Bursaspor’un son haftaya ikinci sırada girebilmesi için öncelikle Menemenspor’u yenmesi, BB Erzurum ve Adana Demir’in de puan kaybetmesi gerekecek. Teknik Direktör İrfan Buz yönetiminde çıktığı maçlarda Adanaspor, Giresunspor ve Altınordu’yu 1-0’lık skorlarla mağlup edip hanesine 9 puan yazdıran yeşil beyazlı takım Süper Lig’e direkt yükselebilmek için son ana kadar mücadele edecek.

SON İHTİMAL PLAY-OFF
Süper Lig’e geri dönmeyi çok isteyen Bursaspor, Menemen ve Hatay maçlarını kazanıp rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Eğer Erzurum ve Adana Demir son 2 haftada takılmazsa Bursaspor, Süper Lig’e son bilet için sezonu 3, 4, 5, 6. sırada tamamlayacak takımlarla play-off’ta karşılaşacak. 4 Takımın Süper Lig’e direkt çıkmak için mücadele ettiği ligde ayrıca Akhisarspor, Fatih Karagümrük ve Altay ilk 6’ya girip play-off vizesi almaya çalışıyor.

HATAYSPOR (60)
Adanaspor (D)
Bursaspor

BB ERZURUM (56)
Altay (D)
Ümraniyespor

ADANA DEMİR (55)
Ümraniyespor (D)
İstanbulspor

BURSASPOR (55)
EG Menemen
Hatayspor (D)

AKHİSARSPOR (54)
Boluspor (D)
Keçiörengücü

F. KARAGÜMRÜK (53)
Keçiörengücü (D)
Adanaspor

ALTAY (51)
BB Erzurum
Giresunspor (D)

TFF 1.Lig’de puan durumu için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X