Nefes kesen tatbikat

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından gerçekleştirilen tatbikat, gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu.

Nefes kesen tatbikat

Osmangazi Belediyesi merkez binadaki tatbikat alarmının verilmesiyle birlikte başladı. Alarmla birlikte binada görevli personel, giriş kapılarına yerleştirilen sis tüplerinin yaydığı dumanların arasında binayı büyük bir hızla boşaltırken, Osmangazi Belediyesi Arama Kurtarma ekibi, binada mahsur kalan bir personel için sedyeyle içeriye girdi. Yaralı personeli sedyeye alarak binadan hızla çıkartan ekipler, kapıda bekleyen ambulansa bindirdi.

 

Afet durumlarında daha etkin müdahale amacıyla düzenlenen tatbikatta, belediye personeli ile o sırada binada bulunan vatandaşların, çalan sirenler eşliğinde binayı boşaltması yaklaşık 2,5 dakika sürdü.  

Kısa bir sürede gerçekleştirilen tahliye işleminin ardından belediye personeli, tatbikatın ikinci bölümünde ise, bahçede kontrollü bir şekilde çıkarılan yangını söndürmek için, Sivil Savunma Uzmanlığı ekipleri eşliğinde yangın tüpleri ile müdahale etti. 

Düzenlenen tatbikatla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Beytullah Seferler, “Osmangazi Belediyesi olarak yıl içerisinde personelimize yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerimizi periyodik olarak veriyoruz. Bu gün de bir anlamda sahaya çıkıp, olası bir afet durumunda nasıl hareket etmemiz gerektiğini uygulamalı olarak göstermiş olduk” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X