Nefesini ‘güneş panelinden’ alacak

Elektrik aboneliği bulunmayan bir gecekonduda, solunum cihazına bağlı yaşayan 4 yaşındaki Muhammed, ‘kesintisiz’ nefes alabilmek için gerekli olan güneş enerji paneline bir hayırsever sayesinde kavuştu.

Nefesini ‘güneş panelinden’ alacak

Solunum cihazına bağlı yaşayan Muhammed Emir Çelik (4) için ailesinin güneş paneli isteği, bir hayırsever iş adamı tarafından yerine getirildi. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever iş adamı, medyada çıkan haberin ardından aileyle irtibata geçerek evlerine güneş enerji panelini kurdu. Mehmet Akif Mahallesi 15. Bahçe Sokağı’nda oturan inşaat işçisi baba Gökhan Çelik, “Muhammed’e solunum yetmezliği tanısı konuldu. Ondan sonra Muhammed yaşam destek ünitesine bağlandı, hastanede 6 ay yattıktan sonra onu eve getirdik. 3,5 senedir Allah’a şükürler olsun Muhammed’e evde eşimle bakıyoruz’ diye konuştu.

Muhammed’e evde baktıklarını ifade eden Çelik, ‘Oğlumun yaşaması için kesintisiz elektrik şarttı. Bundan 3 ay önce sosyal medyadan Muhammed’in bir videosunu paylaştım. Muhammed, 4 ayrı cihazla yaşama tutunuyor ve bu cihazlar da elektrikle çalışıyor. Oturduğumuz ev gecekondu. Eve elektrik bağlatmak bir sonuç alamadım. 3 senedir elektrik sıkıntısını çözmek için çalıştım. Seyyar kabloyla elektrik almadığımız komşumuz kalmadı. Çok sıkıntı çektik’ dedi.

Çelik, basında çıkan haberlerin ardından duyarlı vatandaşların yardımcı olmak için seferber olduğunu ifade ederek, “Hayırsever bir firma sahibi bize ulaştı. Muhammed’in yaşama tutunduğu cihazların elektriği için evimize güneş paneli kurdu. Güneş, Muhammed için nefes oldu. Bu hayırsever iş adamının yardımıyla yaklaşık 75 bin lira değerindeki bu güneş panelleri sayesinde Muhammed kesintisiz nefes almaya başladı. Şimdi Muhammed bu panel sayesinde nefes alıyor. Duyarlı hayırsever iş adamına sonsuz teşekkür ederim’ diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X