Nefesler kesen organizasyonda kürsü sahiplerini buldu

Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından organiza edilen 41. Yeşil Bursa Rallisi’nde genel klasmanda Yağız Avcı-Bahadır Gücenmiz ikilisi zirveye çıktı.

Nefesler kesen organizasyonda kürsü sahiplerini buldu

RECAİ UYSAL

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4. yarışı olan 41. Yeşil Bursa Rallisi’nde heyecan sona erdi. Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği organizasyonda ekipler dün 4 etap geçerlerken, nefes kesen yarışta birinciliğe Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi ulaştı. 

İlk gününde Kültürpark içinde BOSSEK eski başkanlarından Selçuk Özsevinç anısına Kültürpark içerisinde düzenlenen 1,5 km’lik seyirci özel etabını ile 10.10 km’lik Mehmet Köprücü ve 23.90 km’lik İbrahim yazıcı etabını geçen pilotlar dün de 4 etapta mücadele etti.

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Mehmet Köprücü etabını bir, İbrahim Yazıcı etabını ise 2 kez geçen pilotlar, son olarak Powerstage etabında hünerlerini sergilediler. 55 aracın kayıt yaptırdığı ancak 49’unun start aldığı ve bu yıl yeniden toprak parkurda gerçekleştirilen organizasyonda genel klasman birinciliğini 1.11.29.1’lik toplam derecesiyle Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi elde etti. Nefes kesen 41. Yeşil Bursa Rallisi’nde genel klasman ikinciliğine 1.11.49.9’luk toplam derecesiyle Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi ulaşırken, üçüncülük 1.13.12.4’lük toplam derecesiyle Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisinin oldu.

Yangın engel oldu

41. Yeşil Bursa Rallisi’nde ekipler dün sabah Mehmet Köprücü ve İbrahim Yazıcı etaplarını birer kez geçtiler. Günün ikinci bölümünde gerçekleştirilmesi planlanan Mehmet Köprücü etabı ise bölgede çıkan yangın nedeniyle iptal edildi. 

Dağyenice Göleti kenarında gerçekleştirilen etapta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Görevlilerin haber vermesiyle bölgeye itfaiye ekipleri ve yangın helikopteri gönderildi. 

Yangın helikopteri Dağyenice Göleti’nden aldığı suyla yangına müdahale ederken, itafiye ekiplerinin çabalarıyla yangın büyümeden önlendi. Ancak, Yapılan görüşmelerin ardından etap iptal edilirken ekipler, bir sonraki etap olan İbrahim Yazıcı etabına yönlendirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X