Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Nepal’deki depremde ölenlerin sayısı yükseliyor

Nepal’de cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 700’ü geçti.

Nepal'de cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin

Nepalli yetkililer, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının Nepal’de 3 bin 700’ü geçtiği öğrenildi. Yetkililer, Hindistan’da 61 ve Tibet’te 20 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Başkenti Katmandu’nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung’da cumartesi günü yerel saatle 11.56’da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından orta büyüklükte çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi.

Depremin merkez üssüne yakın yerleşim birimlerine giden yolların heyelan ve çatlaklar yüzünden kapandığı, bu nedenle buralara ulaşım sağlanamadığı aktarıldı. Bu yerleşim birimlerine ulaşılmasıyla ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında meydana gelen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli sarsıntı oldu.


Avatar Seç KAPAT
ABD Temsilciler Meclisi, Donald Trump'ın İran'a yönelik askeri adımlarını durdurmayı
Sıradaki Haber Trump’a İran darbesi: “Savaş yetkileri” tasarısı kabul edildi