Nereden nereye

Yıl 2009… BESOB Başkanı Arif Tak ve arkadaşları, Kestel Çataltepe’de çevresi yemyeşil doğayla örtülü, yaklaşık 5 bin dönümlük bir arazi üzerine son yılların en büyük yatırımını yapmak için kolları sıvamıştır. Ancak, karşılarında dişli bir muhalefet vardır. Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal yazdı…

Nereden nereye

Kulakları çınlasın dönemin CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ve Büyükşehir Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, arkalarına  akademik odaları alarak sert bir muhalefete girişirler.

Muhalefet, “O bölgeden su havzaları geçiyor. Ayrıca kamulaştırılması planlanan yer tarım arazisidir. Hem lokasyon olarak da çok kötü bir bölge. Arabasının farını değiştirmek için hiç kimse oraya gitmez. Bu yatırım israf demektir” diyor, Tak ve arkadaşları ise, “Çoğu apartmanların altında, uygunsuz koşullarda çalışan küçük esnaf Çataltepe’de modern koşullarda üretim yapacak.  Hem kentteki görüntü kirliliği ortadan kalkacak hem de esnaf kazanacak” tezini savunuyordu.

Yani, Yeşilçam’ın meşhur Köprü filminde olduğu gibi BESOB yöneticileri kurmaya, muhalefet temsilcileri de kurdurmamaya kararlıdır.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X