Neşet Çağlayan’a soru yağmuru

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) yönetimi, meclis üyeleri, kadın ve genç girişimci kurulları ve proje destek ekibi temsilcileri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve ekibi, soru ve talep yağmuruna tutuldu.

Neşet Çağlayan’a soru yağmuru

NEVZAT OKUMUŞ

 

Gemiç Mahallesi bölgesinde yapılacak zeytin işleme merkezinden, seyyar satıcılar ve kaldırım işgallerinin sona ermesine,  İznik Yolu üzerinde kurulması düşünülen şehirlerarası yeni terminalden, Otoyol üzerine kurulacak Orhangazi tesisine, ilçenin Cumhuriyet Alanı’nın genişletilmesinden, Kent Meydanı’na kadar değişik konularda bilgilendirme yapan Çağlayan, yeni imar  alanları ile Orhangazi’nin büyüyeceğine de işaret etti. 

ÇARPIK KENTLEŞME

Orhangazi’nin en önemli sorunlarından birisinin çarpık kentleşme olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ilçede birçok alanda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Çağlayan,  daha planlı şehir yapısı olacağını ifade ederek, ‘İlk olarak Huzurevi bölgesindeki 50 dönümlük rezerv imar alanını değerlendireceğiz. Sonrasında ise Yalova yolu ile Olukdere arasındaki bölge imara açılacak. Yine ihtiyaç olursa anayolun diğer kısmını, tarımı da göz önünde bulundurarak değerlendireceğiz’ şeklinde konuştu.

İŞ-KUR’DA SON AŞAMA

İş-Kur’un Orhangazi’de daha aktif faaliyet gösterebilmesi amacıyla şube kurulması yönündeki çalışmalarda gelinen nokta hakkında bilgi veren Başkan Neşet Çağlayan, ‘Dosya hazırlandı, Bakan’ın imzası kaldı. SGK’nın yapımı devam eden binasını bekliyoruz’ derken, Gedelek Turşu Festivali’nin her yıl aynı güzellikte devam etmesi konusunda hemfikir olunduğunu söyledi. Neşet Çağlayan, turizme ayrı bir paragraf açarak, Orhangazi’nin İznik ile entegre olarak turizm açısından büyük adımlar atmasını hedeflediklerini ifade etti. “Sahille ilgili projeler var. Tamamı elden geçecek. İznik iskelesi tamamlandıktan sonra gemi seferleri başlayacak. Bunun yanında iki adet gezi teknesi gelecek. Göl tesisleri için planladığımız futbol sahalarının birinin çalışması başladı, diğeri de başlayacak. Sosyal tesis projesi de tamamlandı. Burada bir de aquapark çalışmamız olacak. Çalışması devam eden tenis kortu da tamamlanacak” dedi. 

GEMLİK – İSTANBUL

Akşemseddin isimli yolcu gemisiyle Türkiye’nin gündemine oturan İznik Gölü’nde yeniliklerin devam edeceğini anlatan Çağlayan, “Gemlik-İstanbul arası yolcu taşıyan deniz uçağının zorunlu hallerde iniş yapması için yaptırdığımız hazırlık yeni bir boyut kazandı. İznik Gölü’nden İstanbul’a uçakla havadan yolcu taşımacılığına başlatacağız. Gürle Dağı’nın yamaç paraşütünde önemli merkezlerden birisi haline gelmesini sağlayacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X