Neşeye engel yok

Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ücretsiz mavi tur körfez seferleri, bu kez Bursa’da yaşayan engelli vatandaşlarla ailelerini ağırladı. Mavi tura katılan 550 kişi, Bursa’nın sahillerinin keyfini çıkarıp, teknede çala

Neşeye engel yok

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi aracılığı ile bir araya gelen engelli vatandaşlar, kendileri için tahsis edilen araçlarla Mudanya’ya gelerek tekneye yerleştiler. Engelli vatandaşlar aileleriyle birlikte katıldıkları mavi turda hem gezip hem de tekne içindeki organizasyonlarla eğlenerek keyifli bir gün geçirdiler. Mudanya’dan başlayan yolculuk yaklaşık 7 saat sürdü. Körfez sahilleri Fıstıklı ve Kumla’da verilen molalarla vatandaşlar denizin ve güneşin tadını da çıkardı. Hafta içi her gün devam eden turlara katılmak isteyen vatandaşlar, ikamet ettikleri mahallenin muhtarına kayıt yaptırarak mavi tura katılabiliyor.

Ayrıca, engelli vatandaşlara yönelik geleneksel olarak düzenlenen ‘Sosyal Kaynaşma Şenliği’ de bu yıl 14. Kez, Uludağ Hüseyin Alan piknik alanında gerçekleşti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal İşler Şube Müdürlüğü ve Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği piknik organizasyonuna engelli ve ailelerinden oluşan 2000 kişi katıldı. Şenliğe yaklaşık 30 Engelli Derneği de üyeleriyle birlikte katılım gösterdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X